Junioren Competitie

Junioren Tour toernooien

Voor talentvolle jeugdspelers is er naast de open junioren toernooien nog een reeks toernooien waar zij aan kunnen deelnemende Junioren Tour toernooien. Deze weekendtoernooien maken onderdeel uit van de KNLTB Junioren Tour en zijn speciaal voor jeugdspelers die op een hoger niveau uitgedaagd willen worden en punten willen verdienen voor de KNLTB Juniorenranglijst.

Goud, Zilver en Brons

De Junioren Tour is onderverdeeld in de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Aan welk toernooi je kan deelnemen hangt af van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst en welke jeugdspelers zich verder hebben ingeschreven. 

Junioren Tour Groen

Vanaf oktober 2022 worden er Junioren Tour toernooien Groen (JT Groen) georganiseerd. JT Groen is bedoeld voor spelers t/m 10 jaar die te weinig uitdaging in Groen hebben, maar nog niet of af en toe in de Junioren Tour t/m 12 jaar (Brons) spelen. Het is dus de overgang van Groen naar JT Brons. JT Groen biedt deze spelers langer de mogelijkheid om kwalitatief goede wedstrijden met een groene bal te spelen. JT Groen is niet voor spelers die nog geen of weinig wedstrijdjes in Groen gespeeld hebben. Het doel is wedstrijden op niveau spelen, zonder focus op een winnaar. Jongens en meisjes spelen door elkaar heen en er zijn voor deze categorie geen ranglijstpunten te verdienen.

Zomer- en wintertoernooien

Gedurende het hele jaar worden er Junioren Tour toernooien georganiseerd. Net zoals bij de open junioren toernooien is het aanbod groot, waardoor er altijd wel een toernooi bij jou in de buurt is.  

Meer weten?

Wil jij meer weten over de Junioren Tour toernooien? Bekijk dan de pagina KNLTB Junioren Tour voor de kalender, hoe je je kan inschrijven en overige informatie over de Junioren Tour toernooien.

Gerelateerd aan deze pagina

KNLTB Junioren Tour

KNLTB Junioren Tour