Dames Dubbel

Weektoernooien

Jaarlijks worden er ruim 2.500 open toernooien georganiseerd in Nederland. Dit zijn open dag-, weekend-, week-, starters- en teamtoernooien. Open weektoernooien zijn het meest bekend. Ze starten vaak met een voorweekend op zaterdag en zondag en eindigen precies een week later met finales op zondag. Het maakt niet uit of je pas net begonnen bent of al langer tennist; open weektoernooien zijn er voor iedereen! 

Gezelligheid & plezier in de sport

In de weken dat er geen competitie is, organiseren veel KNLTB-verenigingen één of meerdere open toernooien. Tijdens een open toernooi speel je wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen. Dat is niet alleen leuk en gezellig, je leert er ook nog eens beter van tennissen. Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Je verlegt je grenzen en verbetert jezelf keer op keer. Hierdoor word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. 

Wedstrijden en onderdelen

Als je meedoet een aan open toernooi speel je één of meerdere wedstrijden in één of meerdere onderdelen, op speelsterkte en/ of op actuele rating. Hoeveel wedstrijden je speelt is afhankelijk van of je wint of verliest, maar ook voor welke opzet de toernooiorganisatie heeft gekozen. Zo kan er bijvoorbeeld in poules gespeeld worden. De resultaten van de wedstrijden die je speelt tellen mee voor DSS (speelsterkte). 

Je kan ervoor kiezen om je in te schrijven voor een enkelspelonderdeel, maar vind je het gezelliger om samen met iemand te spelen dan schrijf je je in voor een dubbelspelonderdeel (dubbel of mix). 

Toernooien spelen waar en wanneer je dat wilt

Een groot voordeel van het spelen van toernooien is, is dat je zelf bepaalt waar en wanneer je een toernooi speelt. Alle open toernooien vinden namelijk op verschillende momenten in het jaar en op veel verschillende locaties in het land plaats. 

Doe je ook mee?

Jaarlijks doen er zo'n 150.000 tennissers mee aan één of meerdere open toernooien, want er is altijd wel een toernooi voor jou. Doe je ook mee? Bekijk de toernooikalender van jouw provincie om erachter te komen aan welk toernooi jij mee kan doen bij jou in de buurt. Informeer ook eens bij de tennisleraar of Verenigingstoernooileider van jouw tennisvereniging. Zij kunnen je vaak ook vertellen of er nog leuke toernooien in de omgeving georganiseerd worden. 

Inschrijven

Het actuele aanbod van open toernooien vind je op MijnKNLTBHet is makkelijk om de uitgebreide zoekfunctie te gebruiken om alle toernooien, passend bij jouw wensen en behoeften, te selecteren. Je kan je op MijnKNLTB dan ook gelijk voor een toernooi inschrijven.

Als je je hebt ingeschreven voor een toernooi hoor je een aantal dagen voor aanvang van het toernooi wanneer je eerste wedstrijd gepland staatVaak kan je dan op MijnKNLTB zien wie jouw tegenstander is. 

Is het de eerste keer dat je je wil inschrijven voor een toernooi via MijnKNLTB? Voordat je gebruik kan maken van deze website moet je eenmalig een account aanmaken. Bekijk hier de uitleg voordat je aan de slag gaat. Heb je problemen met het aanmaken van een account, omdat je gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met de ledenadministrateur van jouw vereniging zodat hij jouw gegevens kan wijzigen in de ledenadministratie.  

TennisDirect Circuit & Masters

Alle open week- en weekendtoernooien, die van week 1 t/m week 35 georganiseerd worden behoren tot het TennisDirect toernooicircuit. Voor iedere wedstrijd die je speelt krijg je punten. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je positie op de ranglijst. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de TennisDirect Masters, het eindtoernooi van het circuit. Ben je nieuwsgierig welke toernooien er in jouw buurt worden georganiseerd die meetellen voor het toernooicircuit? Check dan de toernooikalender van jouw provincie! 

Toernooireglement

Voor elk toernooi worden toernooibepalingen gemaakt door de toernooiorganisatie. In de toernooibepalingen vind je meer informatie over het toernooi, bijvoorbeeld welke onderdelen er worden aangeboden en hoe lang je van tevoren aanwezig moet zijn voor een wedstrijd. De toernooibepalingen vind je bij het betreffende toernooi onder ‘Reglement’ op MijnKNLTB. Daarnaast is op alle open toernooien die in Nederland georganiseerd worden het KNLTB Toernooireglement van toepassing. Dit reglement wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.