Websitebanner Eric KNLTB 1920X1080

Fit op de baan

Tennis is groot in Nederland. En dat tennis zo populair is komt ook door de veelzijdigheid van de sport. Tennis is een fysiek maar ook een mentaal spel; conditie, souplesse en focus houden? Je traint het allemaal op de baan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fit worden of blijven een belangrijke reden is om te gaan of blijven tennissen. 

Tennissen houdt je fit. Of je nu traint of een wedstrijd speelt. Tennis zorgt voor een beter uithoudingsvermogen, een slanker lichaam, een kleiner risico op hart- en vaatziekten en gezonde, stevige botten. Uit onderzoek blijkt zelfs: tennis is de gezondste sport. Kortom, regelmatig tennissen houdt je gezond!

Of je nu thuis of op de baan een tennis specifieke workout wil doen, een warming up of cooling down bij het spelen van wedstrijden of op zoek bent naar voedingstips. Al deze informatie vind je hier, op de pagina's onder het thema Fit op de baan. Op deze manier zorg jij ervoor dat je fit op de baan staat, want of je nou oud of jong bent, fit of met een beperking, tennis is er voor iedereen! 

Als je dan toch onverhoopt last hebt of krijgt van een blessure dan vind je ook hier nuttige tips en oefeningen voor de meest voorkomende blessures.