Tenniskids jongen en meiden

Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids! 

Kleuren en leeftijden 

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fasesBlauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen. 

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2024 t/m 31 december 2024

Wedstrijdjes spelen 

Naast leuke en uitdagende trainingen kunnen kinderen die tennissen in Tenniskids het hele jaar door wedstrijdjes spelen. Zo kunnen ze meedoen aan de Tenniskids competitie of zich inschrijven voor een Tenniskids toernooitjeHet maakt niet uit of een kind al langer tennist of net begonnen is: er zijn competities en toernooitjes voor iedereen! 

Het leuke aan wedstrijdjes spelen is, is dat het niet alleen gezellig is, maar dat kinderen zo ook steeds beter worden. Zo krijgen ze nog meer plezier in tennis.  

Tenniskids verenigingen

Wil jouw kind tennis ontdekken? Dat kan! In Nederland bieden meer dan 1000 KNLTB-verenigingen het Tenniskids programma aanZoek via onderstaande zoeker naar een vereniging bij jou in de buurt. 

Zoek een Tenniskids vereniging bij jou in de buurt