Ranglijsttoernooien

Nationale Ranglijsttoernooien

Nationale Ranglijsttoernooien (NRT'szijn open toernooien speciaal voor de subtop van Nederland. De spelers die hieraan meedoen kunnen zich tijdens deze toernooien op nationaal niveau meten met anders tennissers van hetzelfde niveau en speelsterkteTegelijkertijd kunnen ze punten verzamelen voor de nationale KNLTB-ranglijst 

Op de KNLTB-ranglijst staan de beste spelers, mannen en vrouwen, van Nederland. De plaats op de ranglijst wordt bepaald door de positie op een internationale ranglijst (ATP/WTA/ITF) en de resultaten bij NRT-toernooien 

Voor wie?

Alleen de beste spelers van Nederland, met een speelsterkte tussen de 1 en de 4, kunnen zich inschrijven voor Nationale Ranglijsttoernooien.  

Spelers met speelsterkte 5 of lager hebben de mogelijkheid om ter plekke in te schrijven voor het kwalificatietoernooi of deel te nemen (aan het hoofd- of kwalificatietoernooi) op basis van een wildcard, die aangevraagd kan worden bij de toernooiorganisator.

Verschillende niveaus

De Nationale Ranglijsttoernooien zijn onder te verdelen in de zes niveaus, waar een 1-ster toernooi het laagste niveau is en het Nederlands Kampioenschap tennis (NK) het hoogste niveau is. Het prijzengeld en het aantal te verdienen punten voor de ranglijst neemt toe naarmate het niveau van het toernooi stijgt. 

Aanbod Nationale Ranglijsttoernooien

Het meest actuele aanbod van NRT's vind je op MijnKNLTB. Dat kun je op drie manieren doen:  

  • Via het tabblad Toernooien -> Klik vervolgens op de knop NRT 
  • Via het tabblad Ranking -> KNLTB Ranglijst -> bovenin via het tabblad Toernooien 
  • Direct via je eigen profiel -> Ranking -> Inschrijven Ranglijsttoernooien

Zomerkalender

De KNLTB heeft de intentie om in week 31 te starten met de eerste NRT’s. Vanaf dat moment probeert de KNLTB in samenwerking met de verenigingen minimaal twee NRT per week te organiseren. In samenwerking met organiserende verenigingen probeert de KNLTB een goed aanbod van NRT’s te creëren tijdens de zomer. Wellicht dat er in de komende weken nog NRT's aan de kalender worden toegevoegd. Houd daarom MijnKNLTB goed in de gaten voor de meest actuele kalender.

Inschrijven

Wil je graag meedoen aan een Nationaal Ranglijsttoernooi? Dan kun je je daarvoor inschrijven via MijnKNLTB. Voor ieder NRT volgt na de deadline van inschrijven de acceptatie. Acceptatie geschiedt op basis van jouw positie op de KNLTB-ranglijst. Hoe hoger de positie, hoe groter de kans dat je mee mag doen. Daarnaast geeft de organisatie wildcards weg. Als je niet geaccepteerd wordt, kan je meedoen aan de kwalificatie.

Terugtrekken

Als je geaccepteerd bent voor een Nationaal Ranglijsttoernooi, maar je kunt het toernooi toch om bepaalde redenen niet spelen, dan dien je je af te melden. Voor de inschrijfdeadline kan je je terugtrekken via MijnKNLTB. Na de deadline dien je je af te melden bij de toernooileider met de reden van terugtrekking.  

Reglementen

Op alle Nationale Ranglijsttoernooien die in Nederland georganiseerd worden is het Reglement Nationale Ranglijsttoernooien en KNLTB Ranglijst van toepassing. Dit reglement wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld en beschikbaar gesteld.

Veelgestelde vragen