Sydney 1920X1080

Jeugd

Tennis bestaat naast trainen voor een groot deel uit wedstrijden spelen. Door veel wedstrijden te spelen word je steeds beter én krijg je meer plezier in tennis. Daarom worden er in het hele land toernooien voor jeugdspelers tot en met 17 jaar georganiseerd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen een jeugdtoernooi!

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Naast het meedoen aan de competitie en verenigingsactiviteiten is het spelen van jeugdtoernooien een leuke manier om nieuwe vrienden te maken en nog beter te worden in tennis. Wist je dat er ieder jaar ruim 600 open jeugdtoernooien georganiseerd worden door heel Nederland? Dus er is altijd wel een leuk jeugdtoernooi bij jou in de buurt! Doe je ook mee?

Er zijn verschillende soorten jeugdtoernooien: 

Tenniskids toernooitjes

De jongste jeugd kan meedoen aan de Tenniskids toernooitjes. Tijdens een Tenniskids toernooitje spelen kinderen (korte) wedstrijdjes tegen kinderen van andere verenigingen. Het gaat bij deze toernooitjes vooral om plezier hebben. De Tenniskids toernooitjes zijn voor kinderen tot en met 12 jaar en maken onderdeel uit van het Tenniskids programma. 

Open junioren toernooien

Tijdens een open junioren toernooi spelen junioren van verschillende verenigingen tegen elkaar in verschillende leeftijdscategorieën. Junioren in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar kunnen meedoen aan een open junioren toernooi. De open junioren toernooien die tijdens de zomermaanden georganiseerd worden behoren tot het toernooicircuit. Dit houdt in dat je voor iedere wedstrijd die je speelt punten krijgt. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je positie op de ranglijst. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de Jeugd Masters, het eindtoernooi van het circuit. 

Kampioenschappen

Zowel op verenigingsniveau als op provinciaal en landelijk niveau worden er voor jeugdspelers diverse kampioenschappen georganiseerd. Naast dat je op jouw vereniging mee kan strijden voor de felbegeerde clubtitel tijdens de clubkampioenschappen, organiseert de KNLTB een aantal kampioenschappen voor de beste jeugdspelers van Nederland. 

KNLTB Junioren Tour

De KNLTB Junioren Tour is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers die zich willen meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte. De Junioren Tour is onderverdeeld in de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Deze weekendtoernooien vinden in de zomer en winter plaats. Met het spelen van Junior Tour toernooien verdien je punten voor de KNLTB Juniorenranglijst.  

Internationale jeugdtoernooien

Jeugdspelers die al enige tijd op hoog niveau tennissen en graag meer uitdaging willen, kunnen ervoor kiezen om internationale jeugdtoernooien te gaan spelen. Ook in Nederland worden een aantal internationale jeugdtoernooien georganiseerd.

Doe je ook mee?

Lijkt het je leuk om aan één van bovenstaande jeugdtoernooien mee te doen? Bekijk dan de toernooikalender om erachter te komen aan welk toernooi jij in jouw buurt mee kan doen.  

Daarnaast kan je het actuele aanbod van Tenniskids toernooitjes, open junioren toernooien en Junioren Tour toernooien altijd vinden op MijnKNLTB onder toernooien. Het is makkelijk om hiervoor de uitgebreide zoekfunctie te gebruiken om alle toernooien in jouw omgeving te selecteren. Je kan je op MijnKNLTB dan ook gelijk voor deze toernooien inschrijven.  

Ben je nieuwsgierig aan welke toernooien je op jouw vereniging kan meedoen? Informeer dan bij de tennisleraar of de jeugdcommissie van jouw vereniging. Zij kunnen je vaak ook vertellen of er nog leuke toernooien in de buurt georganiseerd worden.  

Gerelateerd aan deze pagina

Wildcards

Wildcards