Marieke 1920X1080

Starterstoernooien

Zoals de naam al zegt, dit zijn open toernooien speciaal voor startende tennissers, met een speelsterkte 8 of 9. Tijdens deze recreatieve toernooien kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden, maar de gezelligheid staat voorop.

Er zijn starterstoernooien in allerlei verschillende vormen, zoals een weekend- of een weektoernooi. Toch zijn starterstoernooien vaak toernooien van één dag. Gedurende deze dag speel je één of meerdere wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen met hetzelfde niveau. 

Gezelligheid & plezier in de sport

Meedoen aan een starterstoernooi is niet alleen leuk en gezellig, je doet ook ervaring op met het spelen van wedstrijden. Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Je verlegt je grenzen en verbetert jezelf keer op keer. Dat geeft vertrouwen. Hierdoor word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast de baan is er veel gezelligheid en leer je eenvoudig nieuwe mensen kennen. 

Wedstrijden en onderdelen

Als je meedoet een aan starterstoernooi speel je vaak meerdere wedstrijden in één of meerdere onderdelen. Hoeveel wedstrijden je speelt is afhankelijk van of je wint of verliest, maar ook voor welke opzet de toernooiorganisatie heeft gekozen. Tijdens een starterstoernooi wordt er vaak gekozen voor het spelen in poules. Je speelt dan één wedstrijd tegen iedere tegenstander uit jouw poule. De grootte van de poule is afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor het toernooi. 

Je kan ervoor kiezen om je in te schrijven voor een enkelspelonderdeel, maar vind je het gezelliger om samen met iemand te spelen dan schrijf je je in voor een dubbelspelonderdeel (dubbel of mix).

Toernooien spelen waar en wanneer je dat wilt

Een groot voordeel van het spelen starterstoernooien is, is dat je zelf bepaalt waar en wanneer je een toernooi speelt. Starterstoernooien vinden namelijk op verschillende momenten in het jaar en op veel verschillende locaties in het land plaats.

 

Doe je ook mee?

Jaarlijks doen er zo'n 150.000 tennissers mee aan één of meerdere open toernooien, want er is altijd wel een toernooi voor jou! Doe je ook mee? Bekijk de toernooikalender van jouw provincie om erachter te komen aan welk starterstoernooi jij mee kan doen bij jou in de buurt. Informeer ook eens bij de tennisleraar of Verenigingstoernooileider van jouw tennisvereniging. Zij kunnen je vaak ook vertellen of er nog leuke toernooien in de omgeving georganiseerd worden.

Inschrijven

Het actuele aanbod van starterstoernooien vind je op MijnKNLTB. Het is makkelijk om de uitgebreide zoekfunctie te gebruiken om alle starterstoernooien te selecteren. Je kan je op MijnKNLTB dan ook gelijk voor een toernooi inschrijven.

Als je je hebt ingeschreven hoor je een aantal dagen voor aanvang van het toernooi wanneer je eerste wedstrijd gepland staat. Vaak kan je dan ook op MijnKNLTB zien wie jouw tegenstander is.

Is het de eerste keer dat je je wil inschrijven voor een toernooi via MijnKNLTB? Voordat je gebruik kan maken van deze website moet je eenmalig een account aanmaken. Bekijk hier de uitleg voordat je aan de slag gaat. Heb je problemen met het aanmaken van een account, omdat je gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met de ledenadministrateur van jouw vereniging zodat hij jouw gegevens kan wijzigen in de ledenadministratie.