Marieke - beginnende tennisser

Starten met wedstrijden spelen

Meer dan 200.000 competitiespelers en 150.000 toernooispelers spelen jaarlijks wedstrijden. Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Door wedstrijden te spelen, verleg je je grenzen en verbeter je jezelf keer op keer. Dat werkt verfrissend en het zorgt ervoor dat je je kan meten aan het niveau van anderen. Daarnaast is de sociale binding een enorme kracht van het spelen van wedstrijden, je leert heel eenvoudig nieuwe mensen kennen, het is gezellig en je komt veel op andere plekken. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Marieke is één van die 200.000 competitiespelers of 150.000 toernooispelers die haar grenzen verlegt. Ze had nooit gedacht dat ze na een jaar al wedstrijden zou spelen. Tennis geeft haar vertrouwen. Door wedstrijden te spelen verbeter je jezelf en hierdoor krijg je meer plezier in de sport. Daarnaast leer je eenvoudig nieuwe vrienden kennen. Dat maakt tennis niet alleen uitdagend, maar ook heel gezellig. Iedereen kan meedoen, want er is altijd wel een wedstrijdsoort voor jou!

Wedstrijdaanbod voor starters

Naast het spelen van vriendschappelijke wedstrijden met je tennismaatjes kun je ook officiële wedstrijden spelen tijdens  KNLTB-competities en toernooien. Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw vereniging. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. In de weken dat er geen competitie is, organiseren verenigingen vaak toernooien. Tijdens een open toernooi speel je één of meerdere wedstrijden en ontmoet je spelers van andere verenigingen. Dit is niet alleen gezellig, maar je leert ook nog eens beter van tennissen.

Wil jij graag op een laagdrempelige manier kennis maken met het spelen van wedstrijden? Dat kan! Doe dan mee aan 8&9 Tennis of schrijf je in voor een starterstoernooi

Doe je ook mee?

Lijkt het je leuk om mee te doen aan 8&9 Tennis of een starterstoernooi? Klik dan op één van de onderstaande blokken voor meer informatie. Ook kan je bij jouw vereniging en/of tennisleraar terecht voor meer informatie over het wedstrijdaanbod voor starters. Informeer bij hen ook naar het wedstrijdaanbod van de club.