Heren dubbel high five

Teamtoernooien

Een toernooi spelen is nog leuker als je dat samen doet. Bij een teamtoernooi speel je in teams tegen elkaar. Als voorbereiding op de competitie is een teamtoernooi bij uitstek geschikt om elkaar en elkaars tennisspel te leren kennen en het is nog gezellig ook. Bij een teamtoernooi kan je bij elkaars wedstrijden kijken en elkaar aanmoedigen. Het maakt niet uit of je pas net begonnen bent of al een tijdje tennist; teamtoernooien zijn er voor iedereen!  

Gezelligheid & plezier in de sport

In de weken voordat de competitie begint, organiseren een aantal KNLTB-verenigingen één of meerdere teamtoernooien als voorbereiding op deze competitieperiode. Tijdens een teamtoernooi speel je samen met jouw team wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. Dat is niet alleen leuk en gezellig, je leert er ook nog eens beter van tennissen. Wedstrijden spelen daagt uit en motiveert. Je verlegt je grenzen en verbetert jezelf keer op keer. Hierdoor word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Daarnaast leer je ook veel van het kijken bij de wedstrijden van jouw teamgenoten. Immers, een goede voorbereiding is het halve werk! 

Wedstrijden en onderdelen

Als je meedoet een aan teamtoernooi speel je meerdere wedstrijden in één of meerdere onderdelen, op speelsterkte en/ of op actuele rating. Hoeveel wedstrijden je speelt is afhankelijk van of je wint of verliest en wat de resultaten zijn van jouw teamgenoten, maar ook voor welke opzet de toernooiorganisatie heeft gekozen. Tijdens een teamtoernooi wordt er vaak gekozen voor het spelen in poules. Jouw team speelt dus vaak meerdere wedstrijden op een dag. De resultaten van de wedstrijden die je speelt tellen mee voor DSS (speelsterkte).

Jij en je team kunnen ervoor kiezen om jullie in te schrijven voor een enkelspelonderdeel, maar vind je het toch gezelliger om samen met jouw teamgenoten te spelen dan schrijf jullie je in voor een dubbelspelonderdeel (dubbel of mix). 

Toernooien spelen waar en wanneer je dat wilt

Een groot voordeel van het spelen van teamtoernooien is, is dat je zelf bepaalt waar en wanneer je een toernooi speelt. Teamtoernooien vinden namelijk op verschillende momenten in het jaar en op veel verschillende locaties in het land plaats. 

Doe je ook mee?

Jaarlijks doen er zo'n 150.000 tennissers mee aan één of meerdere open toernooien, want er is altijd wel een toernooi voor jou. Doe je ook mee? Bekijk de toernooikalender van jouw provincie om erachter te komen aan welk teamtoernooi jij en jouw team mee kunnen doen bij jou in de buurt. Informeer ook eens bij de tennisleraar of Verenigingstoernooileider van jouw tennisvereniging. Zij kunnen je vaak ook vertellen of er nog leuke toernooien in de omgeving georganiseerd worden. 

Inschrijven

Het actuele aanbod van teamtoernooien vind je op MijnKNLTBHet is makkelijk om de uitgebreide zoekfunctie te gebruiken om alle teamtoernooien te selecteren. Je kan je op MijnKNLTB dan ook gelijk voor het toernooi inschrijven.

Als jij en je team zich ingeschreven hebben voor een toernooi horen jullie een aantal dagen voor aanvang van het toernooi wanneer de eerste wedstrijd van het team gepland staat. Vaak kan je dan op MijnKNLTB zien wie jullie tegenstander is. 

Is het de eerste keer dat je je wil inschrijven voor een toernooi via MijnKNLTB? Voordat je gebruik kan maken van deze website moet je eenmalig een account aanmaken. Bekijk hier de uitleg voordat je aan de slag gaat. Heb je problemen met het aanmaken van een account, omdat je gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met de ledenadministrateur van jouw vereniging zodat hij jouw gegevens kan wijzigen in de ledenadministratie.    

Toernooireglement

Voor elk toernooi worden toernooibepalingen gemaakt door de toernooiorganisatie. In de toernooibepalingen vind je meer informatie over het toernooi, bijvoorbeeld welke onderdelen er worden aangeboden en hoe lang je van tevoren aanwezig moet zijn voor een wedstrijd. De toernooibepalingen vind je bij het betreffende toernooi onder ‘Reglement’ op MijnKNLTB. Daarnaast is op alle open toernooien die in Nederland georganiseerd worden het  KNLTB Toernooireglement van toepassing. Dit reglement wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.