Junioren jongens en meisje

Junioren

Je bent bij tennis een junior als je tussen de 11 tot en met 17 jaar oud bent. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal. 

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Naast uitdagende trainingen bestaat tennis voor een groot deel uit wedstrijden spelen. Dit is niet alleen gezellig, maar je wordt ook steeds beter als je veel wedstrijden speelt. Zo krijg je nog meer plezier in tennis! Het maakt niet uit of je al langer tennist of net begonnen bent: er zijn competities en toernooien voor iedereen! Doe je ook mee?

KNLTB Junioren competitie 
Je kunt wedstrijden spelen door samen met je team mee te doen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. De Junioren competitie vindt in het voorjaar en najaar plaats.  

Open junioren toernooien 
In de weken dat er geen competitie is, organiseren verenigingen vaak  open junioren toernooienEr worden er elk jaar maar liefst meer dan 300 georganiseerd! Bij een open junioren toernooi ontmoet je jeugdspelers van andere verenigingen.