Junioren Competitie

Junioren Tour

Ben je gek op tennis en vind je het leuk om wedstrijden op niveau te spelen tegen leeftijdsgenoten en hiermee punten te verdienen voor de KNLTB Juniorenranglijst? Doe dan mee aan de KNLTB Junioren Tour!  

Goud, Zilver en Brons 

De KNLTB Junioren Tour is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers die zich willen meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte. De Junioren Tour is onderverdeeld in de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Deze weekendtoernooien vinden in de zomer en winter plaats en er is er altijd wel één bij jou in de buurt. Bekijk de kalender voor een overzicht van de toernooien

Junioren Tour Groen

Vanaf oktober 2022 worden er Junioren Tour toernooien Groen (JT Groen) georganiseerd. JT Groen is bedoeld voor spelers t/m 10 jaar die te weinig uitdaging in Groen hebben, maar nog niet of af en toe in de Junioren Tour t/m 12 jaar (Brons) spelen. Het is dus de overgang van Groen naar JT Brons. JT Groen biedt deze spelers langer de mogelijkheid om kwalitatief goede wedstrijden met een groene bal te spelen. JT Groen is niet voor spelers die nog geen of weinig wedstrijdjes in Groen gespeeld hebben. Het doel is wedstrijden op niveau spelen, zonder focus op een winnaar. Jongens en meisjes spelen door elkaar heen en er zijn voor deze categorie geen ranglijstpunten te verdienen.

Inschrijven 

De Junioren Tour kent vier leeftijdscategorieën: JT Groen (t/m 10 jaar), t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar. Je schrijft je in voor een KNLTB Junioren Tour toernooi via MijnKNLTB. Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven. Voor ieder Junioren Tour toernooi volgt na de deadline van inschrijven de acceptatie. De KNLTB voert de acceptatie van alle Junioren Tour toernooien in dezelfde speelweek uit. 

Speelformat 

Een Junioren Tour toernooi wordt gespeeld in een afvalschema, toch speel je altijd minimaal twee wedstrijdenOp de pagina speelformat lees je meer over de verliezersronde, de grootte van het afvalschema en de spelregels en telling die van toepassing zijn.  

KNLTB Juniorenranglijst 

Met spelen van Junioren Tour toernooien t/m 12, 14 en 16 jaar verdien je punten voor de KNLTB JuniorenranglijstDe meest actuele KNLTB Juniorenranglijst vind je op MijnKNLTB. Voor JT Groen is geen ranglijst.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op de veelgestelde vragen over de KNLTB Junioren Tour en de KNLTB Junioren Ranglijst vind je hier.

Gerelateerd aan deze pagina

Kalender

Kalender