Junioren Competitie

Junioren Tour

Ben je gek op tennis en vind je het leuk om wedstrijden op niveau te spelen tegen leeftijdsgenoten en hiermee punten te verdienen voor de KNLTB Juniorenranglijst? Doe dan mee aan de KNLTB Junioren Tour!

Goud, Zilver en Brons

De KNLTB Junioren Tour is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers die zich willen meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte. De Junioren Tour is onderverdeeld in de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Deze weekendtoernooien vinden in de zomer en winter plaats en er is er altijd wel één bij jou in de buurt. Bekijk de kalender voor een overzicht van de toernooien.

Inschrijven

De Junioren Tour toernooien kennen drie leeftijdscategorieën: t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar. Je schrijft je in voor een KNLTB Junioren Tour toernooi via MijnKNLTB. Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven. Voor ieder Junioren Tour toernooi volgt na de deadline van inschrijven de acceptatie. De KNLTB voert de acceptatie van alle Junioren Tour toernooien in dezelfde speelweek uit.

Speelformat

Een Junioren Tour toernooi wordt gespeeld in een afvalschema, toch speel je altijd minimaal twee wedstrijden. Op de pagina speelformat lees je meer over de verliezersronde, de grootte van het afvalschema en de spelregels en telling die van toepassing zijn.

KNLTB Juniorenranglijst

Met spelen van Junioren Tour toernooien verdien je punten voor de KNLTB Juniorenranglijst. De meest actuele KNLTB Juniorenranglijst vind je op MijnKNLTB.

Om tot een eerlijke ranglijst te komen hebben we in december besloten om de periode van de ranglijst te verlengen. Dit houdt in dat alle resultaten vanaf week 11 in 2019 worden meegeteld, met uitzondering van de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) 2019 en 2020. Jouw beste 6 enkelspelresultaten en beste 2 dubbelspelresultaten in deze periode bepalen jouw positie op de ranglijst.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op de veelgestelde vragen over de KNLTB Junioren Tour en de KNLTB Junioren Ranglijst vind je hier.