Jongen forehand focus

Wildcards

In Nederland vinden verschillende internationale jeugdtoernooien plaats. Jeugdspelers die niet worden toegelaten tot een toernooi, omdat zij bijvoorbeeld gezakt zijn op de ranglijst door een blessure, hebben de mogelijkheid om een wildcard aan te vragen.   

Voorwaarden aanvragen

Een wildcard kan alleen aangevraagd worden indien er gegronde redenen zijn dat iemand niet op basis van ranking/resultaten wordt geaccepteerd in het toernooi; d.w.z. door langdurige ziekte of blessure. In alle andere gevallen zal de KNLTB een wildcard verzoek niet meenemen bij het toekennen.

Wildcards kunnen alleen worden aangevraagd bij de KNLTB als de speler zich ook daadwerkelijk heeft ingeschreven voor het desbetreffende toernooi. Een wildcard kan uitsluitend door de trainer/coach (niet door ouders/spelers zelf) via onderstaand formulier worden aangevraagd, met onderbouwing waarom deze wildcard wordt aangevraagd.

Informatie vind je ook in dit beleidsdocument.

Toekenning

Het al dan niet toekennen van een wildcard gebeurt na gezamenlijk overleg van de technische staf van de KNLTB. Eindverantwoordelijke voor de jeugd is de Bondscoach Jeugd. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals leeftijd, ranking, vorm en ontwikkelingsfase. Ook spelers die geen wildcard hebben aangevraagd, kunnen een wildcard ontvangen. Uiterlijk de donderdag voor aanvang van het toernooi wordt per e-mail bekend gemaakt of een speler recht heeft op een wildcard. 

Tennis Europe jeugdtoernooien 2023

Klik onderstaand op de naam van het toernooi voor het aanvraagformulier van een wildcard.

Naam toernooi

Opening aanvraag Wildcard

Sluiting aanvraag Wildcard

Meer informatie

TE JR cat 3 under 14 Heerenveen

Dinsdag 3 oktober 2023 om 10.00 uur

Donderdag 12 oktober 2023 om 14.00 uur

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

ITF jeugdtoernooien 2023

Klik onderstaand op de naam van het toernooi voor het aanvraagformulier van een wildcard. 

Naam toernooi

Opening aanvraag Wildcard

Sluiting aanvraag Wildcard

Meer informatie

ITF J60 Emmeloord

Donderdag 21 september 2023 om 10.00 uur Donderdag 28 september 2023 om 14.00 uur Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.
ITF J30 Arnhem Donderdag 28 september 2023 om 10.00 uur Donderdag 5 oktober 2023 om 14.00 uur Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.