Tenniskids jongen en meiden

Tenniskids toernooitjes

Jaarlijks worden er meer dan 300 Tenniskids toernooitjes georganiseerd. Tijdens deze toernooitjes voor kinderen tot en met 12 jaar draait het vooral om plezier maken. Kinderen ontmoeten kinderen van andere verenigingen en leren door het spelen van Tenniskids toernooitjes steeds beter tennissen. Het maakt niet uit of je al lang tennist of net begonnen bent; de Tenniskids toernooitjes zijn er voor iedereen!  

Rode, Oranje en Groene toernooitjes

In de weken dat er geen competitie is, organiseren veel KNLTB-verenigingen een Tenniskids toernooitje. Deze Tenniskids toernooitjes maken onderdeel uit van het Tenniskids programma. Tenniskids bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten, zodat kinderen zo snel mogelijk het spel leren te spelen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Ook de Tenniskids toernooitjes zijn ingedeeld op basis van deze kleuren; er zijn Tenniskids Rood, Tenniskids Oranje en Tenniskids Groen toernooitjes.  De Tenniskids Rode en Oranje toernooitjes zijn vaak eendaagse toernooitjes, terwijl de Groene toernooitjes meestal over meerdere dagen verspreid zijn. 

Toernooitjes spelen waar en wanneer je dat wilt

Naast dat toernooitjes spelen gezellig en leuk is, is een groot voordeel ook dat je zelf bepaalt waar en wanneer jouw kind een toernooitje speelt. De Tenniskids toernooitjes vinden namelijk op verschillende momenten en op veel verschillende locaties in het land plaats.   

Hoe werkt het?

Tijdens een Tenniskids toernooitje worden veel (korte) wedstrijdjes gespeeld. Bij een Rood toernooitje spelen kinderen alleen enkelpartijtjes, bij de Oranje en Groene toernooitjes kunnen kinderen enkel- en/of dubbelpartijtjes spelen.  Tijdens een Tenniskids toernooitje gelden de algemene Tenniskids spelregelsDe Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooiAls dit het geval is tellen ze ook mee voor de rating van een jeugdspeler. 

Als je jouw kind hebt ingeschreven voor een toernooitje hoor je een aantal dagen voor aanvang van het toernooitje wanneer het eerste wedstrijdje gepland staat en wie de tegenstander is. Voor elk toernooitje worden toernooibepalingen gemaakt. In de toernooibepalingen kun je meer informatie over het toernooitje lezen, bijvoorbeeld welke onderdelen er worden aangeboden en hoe lang je van tevoren aanwezig moet zijn voor een wedstrijdje. De toernooibepalingen vind je bij het betreffende toernooitje onder ‘Reglement’ op MijnKNLTB.  

Leeftijdsdispensatie

Voor talentvolle kinderen die graag een toernooitje in een volgende kleur willen spelen, is het mogelijk om leeftijdsdispensatie aan te vragen. Dit geldt ook voor kinderen die meer uitdaging zoeken en graag een open junioren toernooi willen spelen, maar waarvan hun leeftijd het niet toestaat. Kinderen die leeftijdsdispensatie krijgen zijn verplicht om het gehele jaar in de betreffende kleur of leeftijdscategorie (in het geval van een open junioren toernooi) deel te nemen. Zij kunnen zich dus niet meer inschrijven voor hun oorspronkelijke kleur of leeftijdscategorie. De tennisleraar kan voor jouw kind leeftijdsdispensatie aanvragen.

Doe je ook mee?

Wil jouw kind meedoen aan een Tenniskids toernooitje en zo nóg meer plezier in tennissen krijgen? Bekijk dan de toernooikalender om erachter te komen aan welk toernooi jouw kind mee kan doen. Informeer ook eens bij de tennisleraar of jeugdcommissie van de tennisverenigingZij kunnen je vaak ook vertellen of er nog leuke toernooien in de buurt georganiseerd worden.  

Inschrijven

Het actuele aanbod van Tenniskids toernooitjes vind je op MijnKNLTBHet is makkelijk om hiervoor de uitgebreide zoekfunctie te gebruiken om alle toernooien, geschikt voor de leeftijd van jouw kind en in jouw omgeving, te selecteren. Je kan je op MijnKNLTB dan ook gelijk voor deze toernooien inschrijven. Heb je vragen over het inschrijven voor een toernooitje? Bekijk het stappenplan voor een uitleg.  

Is het de eerste keer dat je je wil inschrijven voor een toernooitje via MijnKNLTB? Voordat je gebruik kan maken van deze website moet je eenmalig een account aanmaken. Bekijk hier de uitleg voordat je aan de slag gaat. Heb je problemen met het aanmaken van een account, omdat je gegevens niet kloppen? Neem dan contact op met de ledenadministrateur van jouw vereniging zodat hij je gegevens kan wijzigen in de ledenadministratie.