Websitebanner Carmen Recht

Kennismaken met tennis

Tennis is groot in Nederland. Meer dan een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan en ruim 642.000 daarvan zijn lid van een KNLTB-vereniging. Iedereen kan leren tennissen, tennis is gezellig, het biedt voldoende uitdaging, is goed voor je gezondheid en geschikt voor alle leeftijden. Doe je ook mee?

Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.

Of je nu een man of vrouw bent, arm of rijk, blond of donker, jong of oud, met of zonder beperking, tennis is er voor iedereen. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier beleven op de tennisbaan. Bovenal is tennis een sport die je je hele leven lang kan doen. 

Altijd en overal

We tennissen niet alleen op de vereniging, maar ook op openbare banen, op het strand, op straat, op school en op vakantie. Tennissen kun je altijd en overal en wanneer jij dat wilt. Zeven dagen per week op de baan of één keer? Overdag of ’s avonds? Het kan allemaal. 

Uitdagend

Tennis daagt uit en motiveert. Door de tennissen, verleg je je grenzen en verbeter je jezelf keer op keer. Dat werkt verfrissend en zorgt voor een positieve spanning.

Gezellig

Elke donderdagavond met je vrienden een potje tennissen, met je competitieteam in de auto naar een vereniging verderop of even in de kantine napraten na de training; dat is tennis. Door zijn omvang en de brede afspiegeling van de samenleving kan tennis dan ook als geen andere sport mensen verbinden en verenigen. Ook door het karakter en de cultuur van de sport, verbindt tennis. Hoe hard het er op de baan ook aan toe kan gaan, een hand na de wedstrijd en een drankje drinken met je tegenstander, dat is bij tennis heel normaal. 

Gezondheid

Wist je dat tennis ook de gezondste sport is? Onderzoek van de International Tennis Federation (ITF) in samenwerking met de KNLTB wijst uit dat in vergelijking met normaal actieve mensen, tennissers:

  • Slanker zijn
  • Meer uithoudingsvermogen hebben (en daardoor minder risico lopen op hart- en vaatziekten)
  • Meer ‘goede’ cholesterol (HDL) hebben
  • Sterkere botten en spieren hebben
  • Een betere conditie hebben

Doe je ook mee?

Een leuke manier om kennis te maken met tennis en de vereniging is door deel te nemen aan een kennismakingsactiviteit van de vereniging, zoals:

Je kan de kennismakingsactiviteiten bij jou in de buurt hieronder bekijken. Geen activiteit gevonden? Informeer bij een vereniging bij jou in de buurt naar de mogelijkheden. Check in de oranje balk hieronder bij welke vereniging je terecht kan.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vind je op de pagina Jeugd nog meer informatie over tennis die voor jou van belang is. Op de pagina's Rolstoeltennis en G-tennis vind je alles over tennis voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. 

Zoek een tennisvereniging bij jou in de buurt

Gerelateerd aan deze pagina

G-tennis

G-tennis