Websitebanner Toine Zonder Quote

Jeugd

Tennis is groot in Nederland. Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen zijn die tennissen? En dat is niet zo gek want tennis is gezellig, je het kunt spelen waar en wanneer jij wilt, het is uitdagend en het is ook nog eens de gezondste sport!

Iedereen kan meedoen!

Of je nou een jongen of meisje bent, arm of rijk, blond of donker, tennis is er voor iedereen. Het leuke aan tennis is dat je steeds weer nieuwe kinderen ontmoet. En hoe graag je ook wilt winnen, na afloop geef je elkaar altijd een hand. Dat is bij tennis heel normaal. Tennissen kun je samendoen, bij een vereniging, maar ook op het strand, op straat, op school en op vakantie. Tennissen kan je altijd en overal, iedereen kan meedoen.

Tenniskids en junioren

Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren.

Tenniskids
Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de tennissport razendsnel te spelen.

Junioren
Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.  

Tennislessen

Zodra je lid bent van een tennisvereniging wil je natuurlijk (nog beter) leren tennissen. De tennisleraar op de vereniging verzorgt, vaak in een groepje, de leukste tennistrainingen met gave spelletjes en oefeningen. Zo leren jeugdspelers de techniek goed. Alle tennisleraren die lesgeven bij een KNLTB-vereniging hebben de KNLTB-opleiding tot tennisleraar gevolgd. Leraren die de Tenniskids lessen verzorgen hebben ook nog deelgenomen aan een speciale Tenniskids training. Dit zijn dus zeer vakkundige trainers.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt!

Tennis is het leukst als kinderen snel kunnen starten met het spelen van wedstrijden. Door veel wedstrijden te spelen krijgen ze meer plezier in tennis. Als kinderen competitie gaan spelen, komen ze in een team met leeftijdsgenoten. Ze gaan samen op pad en spelen dan een aantal wedstrijden. Supergezellig!

In de weken dat er geen competitie is, organiseren verenigingen vaak toernooien. Tijdens een toernooi spelen jeugdspelers één of meerdere wedstrijden en ontmoeten ze kinderen van andere verenigingen. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ze leren er ook nog eens beter van tennissen.

Jeugdactiviteiten op de vereniging

Naast het spelen van wedstrijden worden op veel verenigingen leuke jeugdactiviteiten georganiseerd door de Jeugdcommissie en/of tennisleraar. Tijdens deze activiteiten gaat het vooral om plezier maken met vrienden. Kijk op de website van de vereniging wat er aangeboden wordt of vraag ernaar bij de tennisleraar of Jeugdcommissie.

KNLTB Junioren Tour 

Voor talentvolle jeugdspelers is er de KNLTB Junioren Tour. De Junioren Tour bestaat uit de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Tijdens deze weekendtoernooien kunnen jeugdspelers zich meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte en verdienen zij punten voor de KNLTB Juniorenranglijst.

Jeugdopleiding

De meest talentvolle jeugdspelers tot en met 18 jaar maken onderdeel uit van de jeugdopleiding van de KNLTB. Onder regie van de KNLTB én in samenwerking met elkaar verzorgen 15 gecertificeerde tennisscholen de jeugdopleiding.

Waar koop ik jeugd tennisartikelen?

Het grootste aanbod tennisspullen voor jouw kind vind je op TennisDirect.nl. Hier vind je alle tennisartikelen, specialistisch advies en kun je al je overige vragen aan een van de klantenservice specialisten stellen.