K Swiss Schoenen op gravel

Benodigdheden

Om te gaan tennissen heb je niet veel nodig. Hieronder vind je alle tennismaterialen die je nodig hebt om een balletje te slaan.

Kleding

In principe heb je geen speciale tenniskleding nodig om de baan op te kunnen. Wat vooral belangrijk is bij het kiezen van de juiste tennisoutfit, is dat deze comfortabel zit en je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Het is prettig als de stof grotendeels bestaat uit polyester, dit materiaal sport fijn door het lichte gewicht en het heeft een ademend en sneldrogend karakter. Tenniskleding houdt wel rekening met een aantal aspecten, waar andere sportkleding dat niet doet. Meer informatie over tenniskleding vind je hier.

Schoenen

Je kunt het beste tennissen op schoenen die speciaal voor tennis zijn ontworpen. Bijkomend voordeel is dat deze schoenen zo zijn gemaakt, dat ze de baan niet beschadigen. Tennisschoenen moeten voldoende zijwaartse stabiliteit hebben, om te voorkomen dat je voeten te veel naar binnen of te veel naar buiten kantelen. Een tennisschoen dient direct te passen en comfortabel te zitten, niet alleen als je zit maar ook als je gaat staan. Draag de sokken die je tijdens het spelen ook zou dragen als je de schoen past. Meer informatie over tennisschoenen vind je hier

Tennisracket

Zonder tennisracket kan er niet getennist worden, dus heb je dat in ieder geval nodig. Rackets zijn er in zeer veel soort en maten. Er zijn tennisrackets voor kinderen, mannen, vrouwen, goede spelers, beginners, spelers die met veel spin slaan, enzovoort.

Net zoals bij de tennisschoenen is het zeer belangrijk om je goed te laten adviseren welk racket het beste bij jou past. Met een goed racket in de hand wordt de kennismaking met de sport des te leuker! In onderstaande video legt Alex Reijnders, technisch manager van de KNLTB, uit waar je op moet letten bij het kiezen van een racket. Geregeld kan je, om een racket te testen, tijdelijk een racket lenen bij een tennisvereniging of sportwinkel. Meer informatie over tennisrackets vind je hier

Tennisballen

Tennisballen zijn er van veel verschillende merken en types. De KNLTB adviseert om zeker bij het kennismaken met tennis de keuze voor een tennisbal niet te ingewikkeld te maken. Een tennisbal die veel gebruikt wordt is de Dunlop Fort Max TP. Alle trainingen van de nationale selectie en thuiswedstrijden van het Davis Cupteam en Fed Cupteam worden met de Dunlop Fort Max TP gespeeld. Ook worden de ballen van Dunlop gebruikt tijdens alle door de KNLTB georganiseerde toernooien. Meer informatie over tennisballen vind je hier.

Voordeel voor KNLTB-leden bij TennisDirect

Op zoek naar een winkel waar je deze tennismaterialen kan kopen? Bij KNLTB-partner TennisDirect ben je aan het juiste adres. De grootste online tenniswebshop van de Benelux verkoopt alle materialen en helpt je graag bij het vinden van het juiste materiaal. Bij rackets kun je het ook zelf ervaren, door vrijblijvend een racket te testen. Op alle andere vragen over de juiste gripmaat, bespanning of schoen, geeft TennisDirect een passend antwoord.

TennisDirect biedt alle KNLTB-leden maandelijks een extra voordeel. Deze maandelijkse voordeelactie wordt via diverse communicatiekanalen van de KNLTB aan haar leden kenbaar gemaakt.