Junioren Tour (2)

Internationale jeugdtoernooien

Jeugdspelers die al enige tijd op hoog niveau tennissen en graag meer uitdaging willen, kunnen ervoor kiezen om internationale jeugdtoernooien te gaan spelen. Deze toernooien vallen onder de verantwoordelijkheid van de Internationale Tennis Federation (ITF) of Tennis Europe (onderdeel van de ITF). De ITF en Tennis Europe stellen jaarlijks de internationale toernooikalender voor jeugdspelers samen.

Punten verdienen voor de ranglijst

Door deel te nemen aan internationale toernooien kun je punten voor de Tennis Europe ranglijst (t/m 14 en t/m 16 jaar) en ITF ranglijst (t/m 18 jaar) verdienen. Tennis Europe organiseert ook toernooien t/m 12 jaar maar voor deze categorie wordt geen ranglijst opgesteld. Acceptatie voor de internationale jeugdtoernooien gebeurt op basis van je Tennis Europe en/of ITF ranking.

Tennis Europe Junior Tour

De Tennis Europe Junior Tour bestaat uit toernooien die in Europa worden georganiseerd. Spelers uit de hele wereld mogen deze toernooien spelen. Bij deze toernooien zijn er drie leeftijdsgroepen waaraan je kan meedoen: t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar. De toernooien zijn onderverdeeld in categorie 1, 2 en 3. De sterkste toernooien zijn de categorie 1 toernooien, tot deze categorie behoren alle topevenementen waaronder ook de Europese Kampioenschappen. Daarna volgen de categorie 2 toernooien en als laatste de categorie 3 toernooien.

Leeftijdscategorie

Categorie

t/m 12 jaar

1 en 2

t/m 14 jaar

1, 2 en 3

t/m 16 jaar

1, 2 en 3

Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de Tennis Europe Junior Tour? We hebben alle belangrijke informatie voor je samengevat. Zo lees je in dit document bijvoorbeeld ook meer informatie over inschrijven, acceptatie en terugtrekken. Daarnaast is er op de website van Tennis Europe een pagina met veelgestelde vragen over de Tennis Europe Junior Tour te vinden.

ITF World Tennis Tour Juniors

De ITF World Tennis Tour Juniors is een serie van toernooien voor spelers tot en met 18 jaar. De ITF Junior Tour kent zes speelniveaus waarvan grade A (Super Series) het hoogste niveau is. De vier Grand Slams behoren tot deze categorie. Na grade A volgen de grade 1, 2, 3, 4 en 5 toernooien, waarbij grade5 het laagste niveau is.

Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de ITF World Tennis Tour Juniors? We hebben alle belangrijke informatie voor je samengevat. Zo lees je in dit document bijvoorbeeld ook meer informatie over inschrijven, acceptatie en terugtrekken. Daarnaast is er op de website van de ITF een pagina met veelgestelde vragen over de ITF World Tennis Tour Juniors te vinden.

Wildcards

Wil je een internationaal jeugdtoernooi in Nederland spelen, maar laat je rating op de ranglijst dit niet toe door bijvoorbeeld een blessure? Dan is het mogelijk om een wildcard aan te vragen.

Overlap KNLTB Junioren Tour en internationale jeugdtoernooien

In de zomer en winter worden er zowel internationale jeugdtoernooien als Junioren Tour toernooien in Nederland georganiseerd. Kijk onderaan de jeugdpagina voor welke toernooien je wel en niet tegelijk kan inschrijven.

Gerelateerd aan deze pagina

Wildcards

Wildcards