junioren tour meisje focus return

Internationale jeugdtoernooien

Jeugdspelers die al enige tijd op hoog niveau tennissen en graag meer uitdaging willen, kunnen ervoor kiezen om internationale jeugdtoernooien te gaan spelen. Deze toernooien vallen onder de verantwoordelijkheid van de Internationale Tennis Federation (ITF) of Tennis Europe (onderdeel van de ITF). De ITF en Tennis Europe stellen jaarlijks de internationale toernooikalender voor jeugdspelers samen. 

Punten verdienen voor de ranglijst

Door deel te nemen aan internationale toernooien kun je punten voor de Tennis Europe ranglijst (t/m 14 en t/m 16 jaar) en ITF ranglijst (t/m 18 jaar) verdienen. Tennis Europe organiseert ook toernooien t/m 12 jaar maar voor deze categorie wordt geen ranglijst opgesteld. Acceptatie voor de internationale jeugdtoernooien gebeurt op basis van je Tennis Europe en/of ITF ranking.  

Tennis Europe Junior Tour

De Tennis Europe Junior Tour bestaat uit toernooien die in Europa worden georganiseerd. Spelers uit de hele wereld mogen deze toernooien spelen. Bij deze toernooien zijn er drie leeftijdsgroepen waaraan je kan meedoen: t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar. De toernooien zijn onderverdeeld in categorie 1, 2 en 3. De sterkste toernooien zijn de categorie 1 toernooien, tot deze categorie behoren alle topevenementen waaronder ook de Europese Kampioenschappen. Daarna volgen de categorie 2 toernooien en als laatste de categorie 3 toernooien.  

Leeftijdscategorie 

Categorie 

t/m 12 jaar 

1 en 2 

t/m 14 jaar 

1, 2 en 3 

t/m 16 jaar 

1, 2 en 3 

 

Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de Tennis Europe Junior Tour? We hebben alle belangrijke informatie voor je samengevat. Zo lees je in dit document bijvoorbeeld ook meer informatie over inschrijven, acceptatie en terugtrekken. Daarnaast is er op de website van Tennis Europe een pagina met veelgestelde vragen over de Tennis Europe Junior Tour te vinden.  

ITF World Tennis Tour Juniors

De ITF World Tennis Tour Juniors is een serie van toernooien voor spelers tot en met 18 jaar. De ITF Junior Tour kent een aantal speelniveaus (grades) waarvan de Junior Grand Slam het hoogste niveau is. Na J500 volgen de grades J300, J200, J100, J60 en J30 toernooien, waarbij J30 het laagste niveau is 

Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op de ITF World Tennis Tour Juniors? We hebben alle belangrijke informatie voor je samengevat. Zo lees je in dit document bijvoorbeeld ook meer informatie over inschrijven, acceptatie en terugtrekken. Daarnaast is er op de website van de ITF een pagina met veelgestelde vragen over de ITF World Tennis Tour Juniors te vinden. 

Overlap KNLTB toernooien en internationale jeugdtoernooien

In de zomer en winter worden er zowel internationale jeugdtoernooien als Junioren Tour toernooien en NRT in Nederland georganiseerd. Kijk in dit document voor welke toernooien je wel en niet tegelijk kan inschrijven.  

IPIN en World Tennis Number (WTN)

Voor het spelen van een internationaal is een geldige IPIN nodig; via deze link kun je een IPIN aanvragen.

Vanaf maandag 25 april 2022 wordt ook het ITF World Tennis Number (WTN) actief. De WTN is een internationale rating die gebruikt gaat worden als onderdeel van de acceptatiecriteria bij ITF Junior toernooien. De WTN tref je vanaf nu al aan op je ITF Player Profile op www.itftennis.com. Voor meer uitleg, lees dit document of klik hier.

Als speler krijg je automatisch een WTN als je in de afgelopen periode aan voldoende ITF Junior toernooien hebt deelgenomen; je hoeft je daarvoor niet speciaal te registeren.

Wildcards

Wil je een internationaal jeugdtoernooi in Nederland spelen, maar laat je rating op de ranglijst dit niet toe door bijvoorbeeld een blessure? Dan is het mogelijk om een wildcard aan te vragen.

 

 

 

Gerelateerd aan deze pagina

Wildcards

Wildcards

Veelgestelde vragen