Babette Technische Staf

Even voorstellen...

Tennis is een van de gezondste sporten die je kan beoefenen. Veel van onze (nieuwe) leden kiezen voor tennis mede omdat zij fit willen worden en blijven door het spelen van tennis. De KNLTB ontwikkelt daarvoor o.a. programma’s als Tennis Fit, wat op de verenigingen aangeboden kan worden. Daarnaast biedt de KNLTB  advies rond voeding en blessurepreventie in de vorm van artikelen of videos rond het thema Fit op de Baan. Dit advies komt vanuit het expertise team dat zich hieronder graag voorstelt.

Miguel Janssen

Miguel Janssen is sinds 2003 werkzaam voor de KNLTB als kracht- en conditietrainer. Hij is voormalige Nederlands atleet met specialisatie sprint en deelname aan o.a. de Wereld Kampioenschappen en Olympische Spelen. Zijn opleiding heeft hij gevolgd op het Cios en met zijn passie voor tennis, zijn licentie tot tennisleraar behaald. Miguel is verantwoordelijk voor het conditieprogramma toptennis en ondersteunt de talentprogrammavan de gecertificeerde  tennisscholen.

Babette Pluim 

Prof dr Babette Pluim is sportarts en sinds 1990 werkzaam als bondsarts bij de KNLTB. Zij is teamarts van de Nederlandse Davis Cup en Fed Cup teams en toernooiarts van de Libéma Open in ‘s Hertogenbosch en het ABN AMRO WTT in Rotterdam. Zij is sinds 2002 lid van de medische commissie van de Internationale Tennis Federatie (ITF). Babette is auteur van het boek “Ace of Brace – Handboek voor gezond tennissen” en heeft meer dan 70 internationale wetenschappelijke publicaties op haar naam staan.

Babette is als buitengewoon hoogleraar sportgeneeskunde verbonden aan de Universiteit van Pretoria (Zuid-Afrika), waar zij online gastcolleges geeft en masterstudenten begeleidt. Zij is gespecialiseerd in de sportgeneeskunde (1992), gepromoveerd op onderzoek naar het sporthart (1998) en heeft een Masters in Public Health (2011).

Jesper Put

Jesper Put is manueeltherapeut en sinds 2016 in dienst van de KNLTB op het nationaal trainingscenter. Hij is de fysiotherapeut van het Nederlandse Davis Cup en Billie Jean King Cupteam. Ook is hij geregeld aanwezig op de Nederlandse kampioenschappen Jeugd, Senioren en 35+. Naast zijn werkzaamheden voor de KNLTB is hij werkzaam voor FysioHolland en heeft hij een combispreekuur samen met (topsport) orthopedisch chirurg Henk van der Hoeven bij Bergman Clinics  wat gericht is op het gebied van knie en schouder problematiek.

Lisette Hagen

Lisette Hagen is fysiotherapeut en sinds 2018 werkzaam bij de KNLTB en FysioHolland Medicort locatie Kampong (Utrecht). Haar interesse ligt op het gebied van preventie van blessures en sport- en orthopedische revalidatie bij sporters en de behandeling van complexere casuïstiek van het schoudergewricht. Op dit moment volgt zij een master Strength & Conditioning aan St. Mary's University.

Sten Leusink

Sten Leusink is sinds 2019 werkzaam als Bondsconditietrainer Rolstoeltennis bij de KNLTB. Hij heeft zijn studie in Exercise Science behaald in de Verenigde Staten waar hij zelf ook college tennis heeft gespeeld. Terug in Nederland is Sten enige tijd actief geweest in het voetbal als fysiek trainer, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de KNLTB. Sinds 2019 is Sten nauw betrokken geweest met de rolstoeltennissers en reist hij ook regelmatig mee om spelers te ondersteunen op tennistoernooien in het buitenland. Vanaf augustus 2020 zal Sten naast zijn huidige functie ook werkzaam zijn als Assistent Bondscoach Rolstoeltennis.

Aldo Hoekstra

Aldo Hoekstra is Bewegingswetenschapper en sinds 2012 werkzaam als Embedded Scientist  bij de KNLTB. Hij is verantwoordelijk voor de innovatie- en onderzoeksprojecten van de KNLTB op het gebied van bewegen en zorgt ervoor dat deze kennis wordt geïmplementeerd in de topsportprogrammas van de mannen, vrouwen, jeugd en het rolstoeltennisHij ondersteunt de talentontwikkeling door het  verwerven en analyseren van data (trainingen/wedstrijden/testen) en maakt hiermee bruikbare adviezen ten behoeve van de spelers en coaches.