KNLTB Expert 5 steps

KNLTB Experts aan het woord

In deze 5 Steps to the Top-videoserie vertellen experts van de KNLTB hoe jij jouw prestaties op verschillende onderdelen kan verbeteren. 

Ruben over ontspannen blijven tijdens wedstrijden

Verkramp jij ook vaak tijdens wedstrijden als het echt spannend begint te worden? Je kan oefeningen doen om meer ontspannen te blijven tijdens wedstrijden. Zo zorg je ervoor dat je toch die overwinning uit het vuur sleept. Ruben, lid van de technische staf van de KNLTB, vertelt je er in deze video graag meer over.

Aldo over het spelen van rally's

Wist je dat bijna 70% van alle tennisrally’s al klaar is na 1 tot 4 slagen? Dit is zo bij de toptennissers, maar ook bij de gewone tennisser. Aldo van de Technische Staf vertelt jou in deze video hoe je hier je voordeel uit kunt halen.

Ruben over motivatie

Wist jij dat je jouw eigen motivatie, die van jouw dubbelpartner of leerling kan aanwakkeren met 3 psychologische basisbehoeften? Ruben werkt bij de Technische Staf van de KNLTB en hij legt in deze video uit hoe jij motivatie weer tot leven kan brengen als het even niet mee zit.

Ademhalingsspecialist Ingrid

Wist jij dat jouw ademhaling een strategisch voordeel kan opleveren tijdens de wedstrijd? Vanaf nu wel! Ingrid verzorgt ademtechniek-lessen bij de KNLTB en werkt met alle toptennissers. Zij vertelt in deze video hoe je jouw ademhaling kan omzetten tot wapen, zodat je een voordeel ontwikkelt ten opzichte van jouw tegenstander. 

Conditietrainer Miguel

Hoe voorkom je dat blessures de overhand nemen? Miguel Janssen begeleidt o.a. Botic van de Zandschulp als bondsconditietrainer. Nu geeft hij tips hoe je een goede verhouding behoudt tussen de belasting en jouw belastbaarheid.

Slaapspecialist Pons Jan Vermeer

Hoeveel weet jij over hoeveel jouw slaapritme invloed heeft op je prestaties op de baan? Slaapspecialist Pons Jan Vermeer vertelt je welke impact het heeft als je een uurtje eerder naar bed gaat, en als je dat ene extra uurtje (heerlijk) blijft liggen.

Voedingsdeskundige Miriam van Reijen

Wil jij topfit op de baan verschijnen en ook tijdens de Najaarscompetitie? Voeding is key! Voedingsexpert van de KNLTB Miriam van Reijen legt je in deze video uit hoe voeding invloed heeft op jouw prestaties en wat je kan doen om dit te optimaliseren. 

Fysiotherapeut Jesper Put

Weet jij wat de impact is van een goede warming-up? Fysiotherapeut van de KNLTB Jesper Put geeft je 3 tips voor de ideale warming-up. Zo kan jij vanaf het eerste punt optimaal presteren!

Tips van Martijn Voobraak

Is het tijd om jouw forehand aan te pakken, of om de tweede service écht goed door te slaan? Stel deze winter doelstellingen op met jouw train(st)er om goed aan de start te verschijnen met de Voorjaarscompetitie. Martijn Voorbraak vertelt jou in deze video wat je kunt doen om jouw tennisspel de komende maanden te verbeteren.