TennisDirect Masters

TennisDirect Circuit & Masters

Ben jij een tennisser die graag wedstrijden speelt en die het leuk vindt om te singelen? Doe dan mee aan het TennisDirect Circuit! Een initiatief van de KNLTB en TennisDirect om meer mensen te laten ervaren hoe leuk het is om één of meerdere open toernooien te spelen.

Zo werkt het

Je ontvangt punten voor de ranglijst door deel te nemen aan een enkelspel onderdeel van een open toernooi. Iedereen kan meedoen, want het is geschikt voor alle speelsterktes. Voor iedere wedstrijd scoor je punten. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je positie op de ranglijst. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de TennisDirect Mastershet eindtoernooi van het circuit om zo mee te strijden voor de felbegeerde titel en andere mooie prijzen!  

TennisDirect Toernooicircuit

Alle enkelspelonderdelen  van open weekend- en weektoernooien in week 1 t/m week 34, tellen mee voor het toernooicircuit. Ben je nieuwsgierig welke toernooien er in jouw buurt worden georganiseerd die meetellen voor het toernooicircuit? Check dan de toernooikalender.

Het toernooicircuit van de categorieën 2 en 3 is landelijk, omdat dit een relatief kleine doelgroep is. Het toernooicircuit van de categorieën 4, 5, 6, 7, 8 en 9 wordt gespeeld in 12 regio's. De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zijn opgesplitst in regio's zodat meer spelers de gelegenheid krijgen om mee te doen aan de Masters. 

De 12 regio's zijn: 

 • Friesland
 • Groningen/Drenthe
 • Overijssel
 • Gelderland
 • Noord-Holland Noord
 • Noord-Holland Zuid
 • Utrecht/Flevoland
 • Leiden
 • Den Haag
 • Zeeland
 • Noord-Brabant
 • Limburg

TennisDirect Masters

Het toernooicircuit wordt in week 36 feestelijk afgesloten met de TennisDirect Masters. Alleen spelers die de beste prestaties hebben geleverd tijdens het circuit en de meeste punten hebben behaald in het enkelspel en dus hoog staan op de ranglijst, worden uitgenodigd voor de Masters. De beste 8 spelers per categorie worden geaccepteerd om deel te nemen.

Voor de categorieën 2 en 3 geldt dat dit gaat om de beste 8 spelers van het land, aangezien het toernooicircuit landelijk wordt gespeeld in de hoogste categorieën. 

Voor de categorieën 4, 5, 6, 7, 8 en 9 gaat dit om de beste 8 spelers per regio. In iedere regio worden de Masters gespeeld op één tennisclub. Klik hier voor een overzicht van de locaties per regio. 

Alle Masters worden gespeeld in het weekend van 7 en 8 september 2024. Dit zorgt ervoor dat het toernooi makkelijker planbaar wordt en dat deelnemers meerdere wedstrijden op een dag kunnen spelen. Klik hier voor een overzicht van het prijzengeld per categorie van de TennisDirect Masters.

Inschrijven TennisDirect Masters

Inschrijven betekent niet automatisch dat je mee mag doen aan de TennisDirect Masters. Op basis van het aantal punten en de plek op de ranglijst worden de beste spelers en speelsters die zich hebben ingeschreven, geselecteerd om mee te doen. Via MijnKNLTB kun je je inschrijven voor de Masters van jouw regio. Door te klikken op de betreffende regio vind je meer informatie over de inschrijving. 

Ranglijst

Wekelijks wordt op dinsdag een nieuwe circuitranglijst gepubliceerd op MijnKNLTB (onder Ranking). Klik op de ranglijst van jouw regio om je plek op de ranglijst te bekijken.