Zomeravondcompetitie

Zomeravondcompetitie

Kun je geen genoeg krijgen van het spelen van competitie? Heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je graag competitie spelen, maar ben je verhinderd in het weekend? Dan is de Zomeravondcompetitie ideaal voor jou!  

In het kort 

De zomeravondcompetitie is een dubbelcompetitie die op zeven woensdagavonden in mei en juni wordt aangeboden. Deze competitie is voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes. Voorwaarde is dat er minimaal vier spelers per team worden aangemeld. Je speelt namelijk per avond vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD. 

Speeldata 

Klik hier voor de speeldata van de Zomeravondcompetitie 2024.

Doe je ook mee?  

Wil je graag meedoen aan de Zomeravondcompetitie? Dat kan! Informeer bij de competitieleider of het bestuur van jouw vereniging of je aankomend voorjaar mee kan doen aan de Zomeravondcompetitie. 

Inschrijven 

Inschrijven voor de Zomeravondcompetitie gaat via jouw vereniging. Meestal in de periode februari/maart. Informeer bij jouw competitieleider hoe en wanneer je je voor de competitie kan inschrijven. Iedere vereniging hanteert namelijk een andere manier en periode van inschrijving. 

De competitieleider kan in maart alle teams van de vereniging bij de KNLTB inschrijven voor de Zomeravondcompetitie. Vervolgens gaat de KNLTB aan de slag met de indeling van de competitie. Half april/begin mei zal de indeling dan gepubliceerd worden op MijnKNLTB. 

Praktische informatie 

Hieronder vind je alle praktische informatie en regels die handig zijn om door te lezen als je meedoet aan de Zomeravondcompetitie.  

Compact Spelen 

Tijdens de Zomeravondcompetitie wordt gespeeld volgens het principe van Compact Spelen. Dat betekent het spelen van een beslissend punt bij een 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil). Elke partij neemt gemiddeld ongeveer 1.15 uur in beslag. Klik hier voor alle informatie over Compact Spelen. 

Vragen over de Zomeravondcompetitie? Stel ze dan aan de competitieleider van jouw vereniging.