Wintercampagne indoor mix

Wintercompetitie

Fit blijven in de winter door te tennissen en dan ook nog wedstrijden kunnen spelen? Ja zeker! Je kunt namelijk ook meedoen aan de Wintercompetitie bij jou in de buurt.

In het kort 

Tijdens de Wintercompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin november tot en met midden februari, om kampioen te worden van de afdeling. Een afdeling bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere club op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. Tijdens de wintercompetitie wordt er niet om promotie of degradatie gespeeld. Er zal om de week gespeeld worden met een tussenperiode tijdens kerst en oud en nieuw. 

Speeldata 

Klik hier voor de speeldata van de Wintercompetitie 2024/2025. 

Competitie aanbod 

De wintercompetitie bestaat uit een divers competitieaanbod van donderdag t/m zondag.  

Het competitieaanbod vind je op de pagina downloads. Iedere club bepaalt aan de hand van dit overzicht het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden.  

Doe je ook mee? 

Meedoen aan de Wintercompetitie? Dat kan! Informeer bij de competitieleider naar het competitieaanbod van de club en bepaal voor jezelf welke competitie het beste bij je past. Stel jezelf de volgende vragen: speel je het liefst in het weekend of liever doordeweeks? Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen? Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd? 

Inschrijven 

Als je een keuze hebt gemaakt aan welke competitie je wil meedoen dan dien je je hiervoor in te schrijven. Inschrijven voor de Wintercompetitie gaat via jouw club. De inschrijving staat meestal open op jouw club in augustus. Informeer bij jouw competitieleider hoe en wanneer je je voor de competitie kan inschrijven. Iedere vereniging hanteert hiervoor een andere manier en periode van inschrijving.  

De competitieleider kan van juli t/m september in januari alle teams van de vereniging bij de KNLTB inschrijven voor de Wintercompetitie. Vervolgens maakt de KNLTB een indeling, die midden oktober gepubliceerd wordt op MijnKNLTB. Dan heb je nog een maand de tijd om kennis te maken met je team en te trainen voor de competitie, want half november gaat de Wintercompetitie dan officieel van start. 

Praktische informatie 

Hieronder vind je alle praktische informatie en regels die handig zijn om door te lezen als je meedoet aan de Wintercompetitie. 

Verkort & Compact Spelen  

Tijdens de Wintercompetitie senioren (m.u.v. 8&9 Tennis) geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is.Voor 8&9 Tennis geldt compact spelen. Klik hier voor meer informatie over Verkort & Compact Spelen.  

Dispensatie  

Wil je graag vaker dan één keer per week competitie spelen (bij één of twee verenigingen) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Vraag dan dispensatie aan via de competitieleider van jouw vereniging. Is het verschil kleiner dan 2,0 punten dan is dispensatie niet nodig, ook niet als het gaat om teams van verschillende verenigingen. 

Invallen tijdens competitie  

Word je gevraagd om in te vallen in een ander competitieteam? En twijfel je of je wel mee mag doen? Vraag het dan na bij de competitieleider van jouw vereniging of bekijk de uitleg invallen in een ander team.