Joshua - Ervaren tennisser (1)

Najaarscompetitie

De Najaarscompetitie wordt steeds populairder, want ieder jaar doen er meer spelers van verschillende verenigingen mee. Gedurende de periode van zeven weken speel je wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. Op deze pagina vind alle informatie en relevante links voor de Najaarscompetitie.

In het kort

Tijdens de Najaarscompetitie speel jij samen met jouw team op zeven speeldagen, tussen begin september en eind oktober, tegen de andere teams uit de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen.

Competitieaanbod

Voor senioren bestaat de Najaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor ervaren spelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past!

Iedere tennisvereniging bepaalt aan de hand van het competitieaanbod per provincie het competitieaanbod van de club. Dit competitieaanbod is o.a. afhankelijk van de grootte van de vereniging (baancapaciteit), de opbouw van het ledenbestand, het beleid van de vereniging en de wensen en behoeften van de leden.

Speeldata

De Najaarscompetitie start begin september en loopt tot en met eind oktober. Klik hier voor alle speeldata. De competitie telt in principe zeven speeldagen.

Doe je ook mee?

Wil je graag meedoen aan de Najaarscompetitie? Dat kan! Informeer bij de Verenigingscompetitieleider of het bestuur van jouw vereniging of je aankomend najaar mee kan doen aan de Najaarscompetitie.