Tenniskids jongen en meiden 2

Tenniskids competitie

Voor de jongste kinderen is er de Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In totaal doen jaarlijks ongeveer 25.000 kinderen mee aan de Tenniskids competitie. Het is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. Kortom, tennis is leuker als je wedstrijden speelt! 

Praktische informatie

Speeldata

In de zomer en het najaar kun je meedoen aan de Tenniskids competitie. Bekijk hier de speeldata van de Zomercompetitie en hier de speeldata van de Najaarscompetitie.

Wedstrijdprogramma, stand en uitslagen 

Op MijnKNLTB kun je bekijken wanneer en waar je moet spelen in de Tenniskids competitie. Ook vind je daar alle uitslagen en standen in jouw poule. De stappenplannen voor de Rode en Oranje competitie en de Groene competitie laten precies zien hoe je de indeling kan vinden. 

Spelregels 

Hoe werkt de puntentelling in Tenniskids competitie? Check de spelregels!  

Over de competitie

Rode, Oranje en Groene competitie 

De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt. 

Voor de Tenniskids competitie geldt dat ook kinderen die één jaar jonger of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijden mogen deelnemen aan de competitie. Daarnaast er leeftijdsdispensatie worden aangevraagd voor een jeugdspeler. Dispensatie kan worden aangevraagd voor zeer talentvolle kinderen of voor kinderen die nog niet toe zijn aan een stap omhoog.

Rode competitie (t/m 8 jaar)

 • Een competitiedag duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. 
 • Kinderen spelen in de Rode competitie meerdere enkelpartijen op een speeldag. 
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. 
 • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden. 

Oranje competitie (8 t/m 10 jaar)

 • Een Oranje competitiedag duurt gemiddeld 2 á 2½ uur. 
 • Kinderen spelen in de Oranje competitie meerdere enkel- en dubbelpartijen op een speeldag.  
 • Bij dubbelpartijen wordt de tramrails meegenomen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar. 
 • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar. Op MijnKNLTB vind je de wedstrijdresultaten.

Groene competitie (10 t/m 12 jaar)

 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur. 
 • Kinderen spelen in de Groene competitie meerdere enkel- en dubbelpartijen op een speeldag.  
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar. 
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging. 
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld. 
 • In tegenstelling tot 11 t/m 14 en 13 t/m 17 jaar hoeven de spelers bij de Groene competitie niet op afnemende speelsterktevolgorde te worden opgesteld.
 • Alle wedstrijduitslagen worden weergeven op MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen. 

Speeldagen 

Er is een Voorjaars-, Zomer- en Najaarscompetitie. De kinderen die spelen in Groen, kunnen ook nog meedoen aan de Wintercompetitie. De speeldata van alle competities kun je via de downloads onderaan op deze pagina bekijken.  

Inschrijven 

25.000 kinderen doen al mee aan de Tenniskids competitie. Of je nu net begonnen bent of al langer tennist, het maakt niet uit. De Tenniskids competitie is er voor iedereen! Wil jouw kind meedoen en zo nóg meer plezier in tennissen krijgen? Vraag dan bij jouw vereniging, bijvoorbeeld bij de tennisleraar of de functionaris Tenniskids, naar de mogelijkheden.  

Het inschrijven voor de competitie loopt ook via jouw vereniging. Informeer bij de tennisleraar of de jeugdcommissie van jouw vereniging hoe en wanneer je je voor de competitie kan inschrijven. Iedere vereniging hanteert namelijk een andere manier en periode van inschrijving. Nadat jouw vereniging alle competitiespelers heeft ingeschreven gaat de KNLTB een indeling maken. De indeling wordt vervolgens op MijnKNLTB gepubliceerd. 

Gerelateerd aan deze pagina

Junioren competitie

Junioren competitie