P1644575

Teamopstelling

Het papieren wedstrijdformulier dat tijdens de KNLTB competities werd gebruikt is verleden tijd. Want naast het uitslagenformulier is ook het formulier voor de teamopstelling volledig gedigitaliseerd. Voor aanvang van een competitiewedstrijd kan de teamopstelling direct online worden ingevoerd op MijnKNLTB of via de KNLTB ClubApp.

Hoe werkt de teamopstelling? 

Net als voorheen bepalen teams zelf, op basis van afnemende speelsterkte, de opstelling aan het begin van een speeldag. Beide teams geven vervolgens de eigen opstelling door in de wedstrijd op MijnKNLTB of via de KNLTB ClubApp. De aanvoerder kan dit doen, maar wanneer een aanvoerder die speeldag niet aanwezig is kan ook iedere speler gekoppeld aan het team deze teamopstelling invoeren. Zodra beide teams de teamopstelling definitief hebben bevestigd, worden de namen van de spelers overgenomen in het uitslagenformulier en zichtbaar voor iedereen.

Als de teamopstelling is opgeslagen en bevestigd, kan deze niet meer gewijzigd worden. Is er toch een wijziging? Omdat bijvoorbeeld tijdens de speeldag een opgestelde speler geblesseerd raakt en er voor een tweede wedstrijd iemand anders moet worden opgesteld. Dan kun je dit altijd aanpassen bij het invoeren van de uitslagen.

In onderstaande video zie je hoe het invoeren van de teamopstelling werkt. De speelsterktes van alle spelers worden getoond en automatisch gerangschikt op basis van speelsterkte (eerst enkel, dan dubbel). Vanzelfsprekend kunnen dames niet worden opgesteld in herenpartijen en vice versa. De optie 'Geen speler beschikbaar' is bedoeld voor walk-overs of wanneer teams niet voltallig komen opdagen.

Uitslagen kunnen enkel worden ingevoerd door een aanvoerder of uitslagengedelegeerde. Dit kan voor elke partij afzonderlijk zodra deze is afgerond, maar ook voor alle partijen tegelijk aan het einde van de speeldag. Tijdens de speeldag kan het voorkomen dat een opgestelde speler geblesseerd raakt en er voor een tweede wedstrijd iemand anders moet worden opgesteld. Deze wijzigingen kunnen niet meer worden doorgevoerd in de teamopstelling, omdat die al is bevestigd. Dit kan nog wel worden aangepast bij het invoeren van de uitslagen.

Wie kan de teamopstelling invoeren?

Meestal is het de aanvoerder die de opstelling maakt en later ook de uitslagen invoert. Dit hoeft echter niet! Alle spelers van het team kunnen de teamopstelling invoeren. Dit geldt niet voor het invoeren van uitslagen, dat kan alleen de uitslagengedelegeerde.

Vanaf wanneer kan ik de teamopstelling vinden op MijnKNLTB?

De teamopstelling wordt in de week voor de start van de competitie geactiveerd op MijnKNLTB. Heb je vragen over de teamopstelling, bekijk dan de veelgestelde vragen.