Spaargaren Bie

Rolstoeltennistoernooien

Voor rolstoeltennissers zijn er veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau. Het spelen van toernooien heeft twee belangrijke aspecten, namelijk: een sportief en een sociaal aspect. Door wedstrijden te spelen tref je andere spelers, waardoor je je kan meten met het niveau van anderen. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen, is het gezellig en je komt op andere plekken. 

Als rolstoeltennisser mag je deelnemen aan de KNLTB-toernooien. Tennis is een van de weinige sporten waarbij invalide sporters en valide sporters met en tegen elkaar in wedstrijdverband kunnen spelen, zowel in het enkel- als dubbelspel. Een mooi voorbeeld is het roller/loper-toernooi van TV Thadia. 

Rolstoeltennisranglijsttoernooien

De KNLTB organiseert gedurende het jaar een aantal rolstoeltennisranglijsttoernooien. Rolstoeltennisranglijsttoernooien zijn toernooien waarbij de deelnemers punten kunnen verdienen voor de KNLTB Rolstoeltennisranglijst. Je kunt je inschrijven in verschillende categorieën dus ook als beginnende rolstoeltennisser kun je bij deze toernooien wedstrijdervaring opdoen. Het overzicht van de meest actuele rolstoeltennisranglijsttoernooien in Nederland kun je bekijken op MijnKNLTB.

Internationale rolstoeltennistoernooien

Spelers die al enige tijd op hoog nationaal niveau spelen en graag meer uitdaging willen, kunnen internationale rolstoeltennistoernooien gaan spelen. Op deze manier kunnen ze wedstrijdervaring opdoen en tegelijkertijd punten verdienen voor de internationale ranglijst. Deze toernooien vallen onder de verantwoordelijkheid van de International Tennis Federation. In Nederland worden ook een aantal internationale toernooien georganiseerd. Deze internationale toernooien in eigen land bieden fans een mooie gelegenheid om nationale en internationale toprolstoeltennissers in actie te zien. Een overzicht van de internationale toernooien in Nederland vind je hier.

Doe je ook mee? 

Voor alle KNLTB-toernooien kan je je inschrijven via MijnKNLTB. Op deze website staan al je wedstrijden overzichtelijk bij elkaar, vind je een uitgebreid spelersprofiel met informatie over actuele rating en ranglijstpunten en kan je in jouw favorieten spelers, teams en toernooien terugvinden.