Lizzy de Greef High Five

Competitie

Maar liefst 200.000 (rolstoel)tennissers spelen competitie. Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden en kan jij je spel- en tennisvaardigheden ontwikkelen. Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel (rolstoel)tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!  

KNLTB Rolstoeltennis Wintercompetitie

Om in de winter ook voldoende te kunnen spelen, heeft de KNLTB de Rolstoeltennis Wintercompetitie opgezet. Deze competitie wordt georganiseerd op zes zondagen in de wintermaanden (oktober tot maart) op een aantal indoorlocaties in Nederland. De speeldata zijn 22 oktober, 19 november en 10 december 2023 en 21 januari, 25 februari en 24 maart 2024.

Er wordt gespeeld in teams van minimaal drie personen (mannen en vrouwen spelen door elkaar en mét en tegen elkaar). De teams worden ingedeeld in een poule. Je speelt zoveel mogelijk op je eigen niveau. Per speelronde speel je als team twee enkelspelpartijen en één dubbelpartij. Een wedstrijd duurt maximaal één uur.

Via MijnKNLTB kan je alle teams en de wedstrijden volgen.

Verschillende competitievormen 

Iedereen die lid is van een KNLTB-vereniging kan competitie spelen. Als rolstoeltennisser kun je deelnemen aan verschillende reguliere competitievormen. Tennis is een van de weinige sporten waarbij sporters met én zonder beperking met en tegen elkaar in wedstrijdverband kunnen spelen, zowel in het enkel- als dubbelspel. Een mooi voorbeeld is Taco Nijhoff die als enige rolstoeltennisser bij Oudenrijn Tennisclub helemaal zijn plek heeft gevonden en onderdeel uitmaakt van een competitieteam. 

8&9 Tennis 

Een van de competitievormen waaraan rolstoeltennissers prima kunnen deelnemen is 8&9 Tennis. 8&9 Tennis is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Bij 8&9 Tennis speel je twee dubbelpartijen, dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis zo leuk!  

Doe je ook mee? 

Is competitie spelen echt iets voor jou? Check bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging of je mee kan doen!