Spaargaren Bie

Speelsterkte en ranglijsten

Iedere tennisser die lid is bij de KNLTB heeft een speelsterkte. Door het spelen van competitie en toernooien kun je je speelsterkte verbeteren. Daarnaast kun je met het spelen van rolstoeltennisranglijsttoernooien punten verdienen voor de ranglijst. 

Speelsterkte 

Je speelsterkte wordt bepaald volgens het ‘Dynamisch Speelsterkte Systeemmaar voor de spelers die op de KNLTB Rolstoeltennisranglijst staan, geldt het volgende: 

  • Positie 1 t/m 6: categorie 6 
  • Positie 7 t/m 30: categorie 7 
  • Positie 31 en verder: categorie 8 
     

Voor spelers die net begonnen zijn en volgens de speelsterktebepaling speelsterkte 9 moeten blijven, wordt speelsterkte 9 gehandhaafd.

KNLTB Rolstoeltennisranglijst 

De KNLTB Rolstoeltennisranglijst wordt samengesteld op basis van ranglijstpunten die spelers verdienen tijdens de KNLTB rolstoeltennisranglijsttoernooien. De resultaten behaald in deze toernooien zijn gedurende één jaar geldig voor de Rolstoeltennisranglijst. Het aantal bonuspunten wordt bij het opmaken van elke Rolstoeltennisranglijst opnieuw vastgesteld op basis van de actuele wereldranglijst. De meest actuele versie van de nationale ranglijsten vind je op MijnKNLTB. 

Internationale rolstoeltennisranglijst 

De ITF (International Tennis Federation) stelt een internationale rolstoeltennisranglijst samen op basis van ranglijstpunten die een speler verdient door deel te nemen aan internationale rolstoeltennistoernooien.