Margot van Doorn NK Beachtennis 2014

Beachtennis

Tennissen op het strand met je voeten in het zand. Dat is beachtennis! Meer dan 2000 beachtennissers spelen met veel plezier deze actieve en snelle racketsport. Beachtennis is een sport voor iedereen, voor jong en oud. Doe je ook mee?

Waar kan je beachtennissen? 

Wil jij beachtennis eens proberen of zoek je een locatie om te oefenen voor een toernooi? Bij meer dan 40 locaties in Nederland kun je terecht!

Spelregels

Hoe werkt de puntentelling bij beachtennis? Wat zijn de afmetingen van een beachtennisveld? Hoe moet ik serveren? De antwoorden op deze vragen en een uitleg van alle spelregels hebben we voor je samengevat in het document beachtennisspelregels.

Toernooien en ranglijst

Beachtennis is nog leuker als je wedstrijden speelt. Door het spelen van toernooien verbeter je jezelf keer op keer. Bovendien leer je eenvoudig nieuwe mensen kennen, is het gezellig en kom je op veel andere plekken. Er zijn drie soorten beachtennistoernooien; je hebt recreatietoernooien, ranglijsttoernooien en internationale toernooien. Op de kalender vind je precies waar en wanneer de toernooien plaatsvinden. Met het spelen van toernooien verdien je punten voor de KNLTB Beachtennisranglijst.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste beachtennisnieuws en aankomende toernooien? Meld je aan voor de KNLTB Beachtennis nieuwsbrief.