HLTC de Kuil

Tennissen in Limburg

Tennissen kan overal in ons land op diverse tennisbanen. De ruime variatie van de tennislocaties verschilt niet alleen van grootte en soort ondergrond van de tennisbanen, maar vooral ook qua omgeving. Maar waar tennissen die ruim 1 miljoen Nederlanders? Wij reizen door heel Nederland om de mooiste en meest bijzondere locaties van ons tennisland te vinden. Dit keer hebben we de auto gepakt naar het zuiden van het land: Limburg.

Limburg is de provincie die bij veel Nederlanders als vakantieprovincie aanvoelt vanwege de mooie fietsroutes, kastelen, de ruime mogelijkheid aan culturele uitstapjes en outdoor activiteiten en niet te vergeten het Bourgondische leven. Tussen alle natuurlandschappen en de hoogteverschillen liggen 144 tennisclubs verscholen. Tennisbanen waar de recreanten een balletje slaan, maar waar ook toptennis wordt gespeeld.

Maastricht

De hoofdstad van Limburg kennen we als een gezellige stad, leuk voor een weekendje weg en van de Sint Pietersberg. Aan de rand van deze heuvel, in het Jekerdal, ligt de grootste tennis- en padelclub van Maastricht: Kimbria Tennis. Voor deze bijzondere locatie wil je hier zeker eens tennissen.

Ten oosten van Maastricht vind je TPV de Dassenburcht in Hulsberg. Dit park is in 2017 helemaal opgeknapt na een fusie van drie clubs. Deze moderne vereniging heeft tien tennisbanen en een padelcourt die grenzen aan een voetbalveld én weilanden.

Het groen van Venlo 

Tennis je liever tussen de bomen en in een prachtig aangelegd park, dan moet je zeker naar Tennisclub Venlo. Zodra je het hoofdpad op wandelt naar één van de 13 banen heb je het gevoel alsof je in een Botanische tuin of op een landgoed bent beland. Een tweede vereniging in Venlo is V.T.C. Casino. De drie banen liggen ook in een prachtige groene omgeving en naast een historisch, verlaten pand.

Dorpsvereniging

Aan de rand van het dorp Klimmen, met de prachtige kerk, heeft T.V. Klimmen haar zes tennisbanen. De kleine hoogteverschillen tussen de tennisbanen maken het een speels, maar natuurlijk ogend park. Vergelijkbaar met de verenigingen in Venlo, is ook T.V. Klimmen weer prachtig groen!

Demi Schuurs

Zoals in de intro al kort benoemd, zijn in Limburg veel toptennissers geboren en getogen. Zo komt dubbelspeelster Demi Schuurs uit Limburg. De afgelopen jaren was Schuurs erg succesvol, in 2020 won ze haar twaalfde titel. Onlangs stond ze nog in de halve finale van de Australian Open. De succesvolle carrière van Demi Schuurs begon allemaal als klein meisje bij TC Born. Daarna koos ze ervoor om bij de Limburgse Tennis Academie in Bree te trainen, waar ze nog altijd tennist.

Naast Demi Schuurs komen nog meer toptennissers uit Limburg, zoals oud-topspeler Sjeng Schalken, en de talentvolle rolstoeltennisser Sam Schröder die in 2020 de US Open op zijn naam wist te schrijven en nog altijd droomt van de Paralympics in Tokyo in 2021.

Nieuwsgierig geworden? Alle tennisparken in deze provincie, maar ook bij jou in de buurt vind je in de verenigingzoeker