Abel Forger

Acceptatie

Voor ieder Junioren Tour toernooi volgt na de deadline van inschrijven de acceptatie. De KNLTB voert de acceptatie van alle Junioren Tour toernooien uit.

Hoe werkt de acceptatie?

De acceptatie voor het enkelspel gaat op basis van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst. Bij een gelijke positie of bij geen positie op de ranglijst wordt er gekeken naar je rating in het enkelspel. De volledige acceptatiecriteria voor het dubbelspel kun je teruglezen in het reglement.

Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven, je geeft een eerste keuze, tweede keuze en een eventuele derde keuze op. Bij de acceptatie wordt altijd gekeken naar je eerste keuze. Als je op basis van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst voor deze eerste keuze niet geaccepteerd wordt, wordt er gekeken naar je tweede keuze en zo verder. Ben je niet geaccepteerd voor een Junioren Tour toernooi, dan kun je je altijd inschrijven voor een open junioren toernooi.

Acceptatieplanning

Toernooiweek

Deadline inschrijven

Acceptatieplanning

Ranglijst

Week 44

Geannuleerd

Geannuleerd

Geannuleerd

Week 45

Geannuleerd

Geannuleerd

Geannuleerd

Week 46

23 oktober om 14:00 uur

27 oktober

4 augustus

Week 47

30 oktober om 14:00 uur

3 november

3 november

Week 48

6 november om 14:00 uur

10 november

10 november

Week 49

13 november om 14:00 uur

17 november

17 november

Week 50

20 november om 14:00 uur

24 november

24 november

Week 51

27 november om 14:00 uur

1 december

1 december

week 53

11 december om 14:00 uur

15 december

15 decemberTerugtrekken

Als je je wilt terugtrekken voor een toernooi, dan kun je dit doen via de toernooileider van het Junioren Tour toernooi waarvoor jij geaccepteerd bent. De contactgegevens van de toernooileider vind je op MijnKNLTB of in de bijzondere toernooibepalingen. Tot aan de loting kun je je terugtrekken uit het toernooi zonder dat dit gevolgen heeft voor je rating (DSS). Als je je terugtrekt na de loting telt dit als een walk-over, deze wordt dan ook meegenomen in de berekening van je rating.

Reservelijst Junioren Tour toernooi Brons

Wil je graag een Junioren Tour toernooi Brons spelen, maar ben je niet geaccepteerd? Bij de Junioren Tour toernooien Brons die in de winter plaatsvinden kun je worden opgeroepen als reserve en zo alsnog deelnemen aan het toernooi. Bij de Junioren Tour toernooien kunnen na de acceptatie, door terugtrekkingen, nog enkele vrije plekken ontstaan. Om zoveel mogelijk spelers wedstrijden te kunnen laten spelen, worden deze plekken gegeven aan spelers die niet geaccepteerd zijn.

Je kan alleen worden opgeroepen voor de Junioren Tour toernooien Brons die in de winter plaatsvinden, omdat je in deze periode weinig alternatieven hebt voor het spelen van wedstrijden. Dit in tegenstelling tot de zomer, wanneer het aanbod van Junior Tour toernooien en open junioren toernooien aanzienlijk groter is.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Spelers die niet geaccepteerd zijn, komen op een reservelijst voor het Junioren Tour toernooi van hun eerste keuze. De eerste niet geaccepteerde speler staat bovenaan de reservelijst.
  • Bij een vrije plek wordt de speler met de hoogste positie op de reservelijst opgeroepen. Het oproepen van een reservespeler is de verantwoordelijkheid van de toernooiorganisatie. De toernooiorganisatie is tot aan de loting verplicht om reservespelers op te roepen. Als een speler na de loting wordt opgeroepen, dan gaat dit in goed overleg met de speler.
  • Wil je deelnemen, maar sta je ook ingeschreven voor een open junioren toernooi? Dan kan je beide toernooien spelen, mits de organisatie van het open junioren toernooi rekening houdt met de planning van de wedstrijden van het Junioren Tour toernooi. Heeft de loting van het open junioren toernooi al plaatsgevonden, maar wil je je voor dit toernooi terugtrekken? De wedstrijden die je opgeeft tellen als een walk-over en hebben dus gevolgen voor je rating.

In onderstaand stroomschema staat uitgelegd welke stappen je doorloopt als je als reservespeler wordt opgeroepen.