Scorebord

Inschrijven

Je schrijft je in voor een KNLTB Junioren Tour toernooi via MijnKNLTB. Per speelweek kan je je voor maximaal drie Junioren Tour toernooien inschrijven, je geeft een eerste keuze, tweede keuze en een eventuele derde keuze op. In de handleiding onderaan deze pagina staat precies uitgelegd hoe je je op MijnKNLTB kan inschrijven.

Voor welk toernooi schrijf ik mij in?

Aan de hand van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst schrijf je je in voor Junioren Tour toernooi Goud, Zilver en/of Brons. Welk toernooi je daadwerkelijk gaat spelen hangt af van je positie op de KNLTB Juniorenranglijst en welke spelers zich hebben ingeschreven. Dit wordt door de KNLTB gedaan tijdens de acceptatie.

In speelweken waarin alle niveaus (Goud/Zilver/Brons) worden aangeboden, is de verdeling van de ranglijstposities voor het enkelspel als volgt:

Niveau

Aantal toernooien

Ranglijstposities

Goud

1

Positie 1 t/m 16

Zilver

3

Positie 17 t/m 64

Brons

5-8

Positie 65 t/m 192


Van bovenstaande verdeling is alleen sprake als iedereen op de KNLTB Juniorenranglijst zich inschrijft. Op MijnKNLTB kan je bij een toernooi de werkelijke ingeschreven spelers met hun ranglijstpositie bekijken. Daarnaast kan er bij ieder Junioren Tour toernooi twee wildcards worden uitgereikt. Daardoor kan het dus voorkomen dat een speler met bijvoorbeeld positie 15 op de KNLTB Juniorenranglijst niet geaccepteerd wordt voor een Junioren Tour toernooi Goud.

Voorbeeld inschrijving
Stel je wilt je inschrijven voor speelweek 30 en je hebt positie 70 op de KNLTB Juniorenranglijst op het moment dat de acceptatie gaat plaatsvinden. Dan kan je ervoor kiezen om je voor een Junioren Tour toernooi Zilver in te schrijven. Je tweede en/of derde keuze gebruik je dan voor een Junioren Tour toernooi Brons, waarvoor je met deze positie zeker bent van acceptatie.

Overlap KNLTB Junioren Tour en toernooien (internationale toernooien, open toernooien, NRT) in Nederland

In de zomer en winter worden zowel internationale jeugdtoernooien, open toernooien, NRT als Junioren Tour toernooien in Nederland georganiseerd. Om inzichtelijk te maken welke toernooien tegelijkertijd ingeschreven kunnen worden, hebben wij het volgende document opgesteld. Kijk hier voor de uitwerking van de zomertoernooien 2021.

Onderdelen

De Junioren Tour toernooien kennen drie leeftijdscategorieën t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 16 jaar.

Leeftijdscategorie

Geboortejaren

t/m 12 jaar

2009 of later

t/m 14 jaar

2007 of 2008

t/m 16 jaar

2005 of 2006


Deadline inschrijven

Week 25

Woensdag 9 juni om 14.00 uur

Week 26

Woensdag 16 juni om 14.00 uur

Week 27

Woensdag 23 juni om 14.00 uur

Week 28

Woensdag 30 juni om 14.00 uur

Week 29

Woensdag 7 juli om 14.00 uur

Week 30

Woensdag 14 juli om 14.00 uur

Week 31

Woensdag 21 juli om 14.00 uur

Week 34

Woensdag 11 augustus om 14.00 uur

Week 35

Woensdag 18 augustus om 14.00 uur

Week 36

Woensdag 25 augustus om 14.00 uur


Wildcards

Per toernooi zijn er per onderdeel twee wildcards beschikbaar. Dit betekent niet dat deze wildcards ook altijd worden toegekend. Wildcards kunnen voor de inschrijfdeadline bij de KNLTB worden aangevraagd via het digitale aanvraagformulier. Het aanvragen van een wildcard kan alleen door de trainer van een speler en deze moet altijd worden ingediend met een onderbouwing. Bij het aanvragen van een wildcard moet je je ook altijd inschrijven voor het desbetreffende toernooi. De technische Staf van de KNLTB behandelt alle aanvragen.

Voor het toekennen van een Wildcard voor Brons wordt o.a. gekeken of de speler ook een 2e en 3e keuze heeft ingeschreven.

Spelersmemo en bijzondere toernooibepalingen

De bijzondere toernooibepalingen en spelersmemo heten vanaf nu ‘Factsheet’ en zijn te vinden op MijnKNLTB bij het desbetreffende toernooi. De factsheet geeft inzicht over de opzet van een toernooi, dus op welke dagen er wordt gespeeld en in bepaalde gevallen ook op welke dagen welke rondes in het schema worden gespeeld. Dit document is dus handig als je wilt weten op welke dagen je speelt tijdens een Junioren Tour toernooi.

Aanbod toernooien

In sommige speelweken is er geen volledig aanbod van Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Dit heeft te maken met het aanbod van internationale jeugdtoernooien (Tennis Europe toernooien en ITF toernooien) in Nederland waaraan spelers die normaal meedoen aan de Junioren Tour ook kunnen deelnemen. In deze betreffende weken wordt er bijvoorbeeld geen Junioren Tour toernooi Goud georganiseerd. Bekijk de kalender voor een overzicht van alle toernooien.

Gerelateerd aan deze pagina

Acceptatie

Acceptatie