Junioren Tour fair play respect diversiteit tennis is voor iederen

Kalender

De Junioren Tour kalender loopt van 1 januari tot en met 31 december. De kalender houdt rekening met de internationale jeugdtoernooien in Nederland en de competitie en kent een logische seizoensopbouw. Zo is er in de kalender na de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) eind juli/begin augustus, een periode voor rust of training opgenomen. Ook is de kerstvakantie en een gedeelte van de zomervakantie vrij gepland.   

Weekendtoernooi 

Bijna alle Junioren Tour toernooien worden gespeeld in een weekend. De toernooiorganisatie kan ervoor kiezen om op vrijdag vanaf 16.00 uur een eerste ronde en een verliezersronde te spelen. Als dit het geval is, dan staat dit aangegeven in de factsheet van het toernooi op MijnKNLTB. Uitzonderingen op het spelen in één weekend zijn de weken waarin de NJK en de NOJK plaatsvindenBij de NOJK worden ook de maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en de vrijdag van de speelweek gebruikt. Bij de NJK wordt de hele week gespeeld. 
JT Groen wordt op één dag gespeeld.

Aantal toernooien 

Per regulier speelweekend is het aanbod als volgt:  

  • 1 Junioren Tour toernooi Goud 
  • Maximaal 3 Junioren Tour toernooien Zilver  
  • Maximaal 8 Junioren Tour toernooien Brons (Voor de JE12 en JE14 categorieën kunnen dit er meer zijn)
  • Maximaal 80 JT Groen plekken

Kalender Junioren Tour 

In de zomerkalender vind je welke Junioren Tour toernooien in welke week plaatsvinden. In de meeste JT weekenden wordt ook JT Groen georganiseerd. Benieuwd waar deze toernooien georganiseerd worden? Kijk dan in MijnKNLTB, je kunt je hier ook inschrijven voor de toernooien. De speelweken voor de winterkalender worden eind augustus 2024 gepubliceerd.

Gerelateerd aan deze pagina

Inschrijven

Inschrijven