Frits Raijmakers 2017

Nationale titels voor Raijmakers en Thung op NKS 35+ Outdoor in Hilversum

Op de gravelbanen van het Tulip Tennis Center in Hilversum zijn dit weekeinde de finales van de Nationale Kampioenschappen Senioren (NKS) 35+ Outdoor 2021 afgewerkt. In de categorieën 35+ tot en met 85+ werd gestreden om de nationale titels.

In de jongste leeftijdscategorieën in het mannentoernooi gingen de nationale titels naar Michiel van der Goes, Jasper Stoter en Daan Pruijs. De als tweede geplaatste Van der Goes was in de categorie 35+ de sterkste. Hij rekende in de finale af met Rutger-Jan Lange, 6-2, 4-6 en 6-2. Ook in de categorie 45+ ging de eindstrijd over drie sets, Pruijs won met 6-1, 3-6 en 6-4 van de als vierde geplaatste Bas Middelkoop. In de categorie 40+ haalde Stoter de titel binnen door Jelle Oosterhoff te verslaan, 6-3, 7-6.

Frank van den Heuvel haalde twee nationale kampioenschappen binnen. Hij won het enkelspel in de categorie 50+ door Jeroen Bok met 6-1, 6-2 te verslaan. In de categorie 35+ won Van den Heuvel de dubbeltitel aan de zijde van Mauk Smit. Ze versloegen Rick Blom en Evert-Jan Hulshof, 6-0, 6-3. Bart Theelen greep de nationale titel in de categorie 55+. Hij won met 6-2, 6-1 van Theo Hoek.

Bekroning voor Raijmakers

Frits Raijmakers bekroonde zijn goede vorm dit jaar, hij won al zes toernooien, met een nationale titel. De bondscoach van het seniorentennis 35+ won in de eindstrijd van de categorie 60+ met 7-6 en 6-4 van Han Blijleven. Ook in het dubbelspel was Raijmakers succesvol. Met Martin Koek versloeg hij Theo Gorter en Rolf Thung, 6-0, 4-6 en 10-2. Koek schreef in de categorie 65+ de nationale titel in het enkelspel op zijn naam. Hij won met 6-3, 6-0 van Ben van der Steen.

De finales in de oudere leeftijdscategorieën werden op zaterdag afgewerkt. In de categorie 70+ haalde voormalig voorzitter van de KNLTB, Rolf Thung, de nationale titel binnen. De nummer één van de plaatsingslijst zag in de finale de als derde geplaatste Peter Vaarties opgeven. Vaarties stond op dat met moment met 3-2 voor.

In de categorieën 75+ en 80+ maakten de nummers één van de plaatsingslijst hun status waar. In de categorie 75+ klopte Etto van Waning op de baan van zijn eigen club Wijnand van Leeuwen met 7-5 en 6-4. Een leeftijdscategorie hoger ging de zege naar Bé Lenten. Hij won met 6-3 en 6-1 van Peter Korver. Theo de Waal van TV Dekker Tennis won in de poule van de categorie 85+ van Werner Swaneveld (6-0, 6-1), Piet Borst (6-1, 6-2) en Rob Kint, 6-3, 6-2.

Nationale titels voor Swarte en De Bruin

Bij de vrouwen stonden er finales in vier leeftijdscategorieën op het programma op de banen in Hilversum.

Mirjam Swarte trok in een spannende driesetter aan het langste eind tegen Sandy Wenderhold. Swarte werd nationaal kampioene in de categorie 50+ door met 4-6, 7-5 en 6-3 te winnen. In een categorie hoger (55+) ging de nationale titel naar Carole de Bruin. In een duel tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst won de als tweede geplaatste De Bruin met 5-7, 6-2 en 6-1 van Jeanette Ozinga.

In de categorie 60+ gunde Mieke Smits haar opponente Saskia Vliegen-Leutscher slechts één game, 6-1, 6-0. Helma van Breda was de beste in de categorie 45+. Zij versloeg Caroline de Vries met de setstanden 7-5 en 6-2.

In de categorieën 65+, 70+ en 75+ werden er wedstrijden afgewerkt in poulevorm. In de categorie 65+ won Sylvia Kronenburg haar beide wedstrijden, van Esther Romunde (6-1, 6-0) en Brigitte Keijzer (6-2, 6-0). In de categorie 70+ won Heleen Janssen-Prins twee partijen, van Ria van der Meijden (6-0, 6-0) en Anneke Jelsma-De Jong (6-1, 6-0). In de hoogste leeftijdscategorie (75+) won Wil Baks van Patricia Blaas-Van den Heuvel met 6-2, 6-1. Ook versloeg Baks Marijke ter Heerdt-Poelman, 6-1, 5-7 en 10-6.

Bekijk hier alle uitslagen van de Nationale Kampioenschappen Senioren (NKS) 35+ Outdoor 2021.