Pippa Fennis in Victoriahal (2023)

Primeur Pippa Fennis en Joris van Linde op Hugo Ekker Tennis Academy Cup

Pippa Fennis en Joris van Linde hebben op de Hugo Ekker Tennis Academy Cup, een Tennis Europe-toernooi voor spelers van 14 jaar en jonger, hun eerste titel veroverd in deze leeftijdscategorie. Alle titels werden in Amsterdam gewonnen door Nederlanders. 

Pippa werd in 2023 Nederlands kampioen enkel- en dubbelspel tot en met 12 jaar op zowel de indoor- als outdoorkampioenschappen. Dit jaar speelt ze voor het eerst bij de -14 en daarin kwam ze al tot een paar kwartfinales en een halve finale. Op de gravelbanen van ALTC Buitenveldert veroverde ze haar eerste titel op dit niveau. Ze boekte vijf overwinningen, waaronder op landgenotes Cara Nitescu in de kwartfinales (6-2, 2-6, 6-1) en Chioma Onunta in de finale (6-2, 6-3). In de halve finales rekende ze knap af met lijstaanvoerster Zoé-Cheyenne Heins uit Luxemburg: 6-3, 6-2.

Bijna was er een dubbelslag voor Pippa, die in het dubbelspel met Mila van der Lecq tot een paar punten van de eindzege kwam. In de finale tegen de zusjes Aisha en Arwa Galal werd het 3-6, 6-2, 10-8.

Eerste titel na meerdere finales

Joris van Linde is bezig aan zijn tweede seizoen in de onder 14 en kon na meerdere finaleplaatsen in 2023 en 2024 zijn eerste titel bijschrijven. Ook hij beleefde dus een primeur in Amsterdam. Op weg naar zijn eerste titel in de onder 14 rekende hij af met een Duitser, een Fransman, een Amerikaan, een Brit en in de finale met de Ier James McMillan (6-2, 6-3). McMillan moest in de derde ronde nog alle zeilen bijzetten om zich te ontdoen van Ivan van Ruiten: 6-0, 3-6, 7-5.

Voor vier andere landgenoten, te weten Mats Jutte, Rafael Gabriël, Sem Briels en Laurens Drijver, was de derde ronde oftewel laatste zestien eveneens het eindstation. 

In het jongensdubbelspel verloor Joris samen met Liam de Bruin een volledig Nederlandse eindstrijd van Ivan van Ruiten en Laurens Drijver: 6-2, 6-2. 

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de Hugo Ekker Tennis Academy Cup in Amsterdam. 

Tennis Europe

Deze week doet Joris mee aan TE 14 in Tsjechië, categorie 2. Hij is daar net als in Amsterdam (categorie 3) als eerste geplaatst. Het volgende internationale juniorentoernooi op Nederlandse bodem is over een maand in Borne. Ook dat is een Tennis Europe-toernooi voor jongens en meisjes tot en met veertien jaar.

Klik hier voor de kalender op de website van de KNLTB. 

Afbeelding: Pippa Fennis in actie. Credits: TennisEurope.