Gezellig mix Wedstrijd plezier

Vrij spelen & Clubactiviteiten

Tennissen kan je overal; je kan een baan huren bij een tenniscentrum of op een vakantiepark maar de meeste mensen tennissen bij een vereniging. Naast trainen kan je daar vrij spelen of meedoen aan clubactiviteiten. 

Vrij spelen 

Bij veel clubs wordt je als je nieuw lid bent snel gekoppeld aan andere nieuwe leden of leden die op jouw niveau spelen. Zo kan je makkelijk samen afspreken om vrij te spelen. Dat doe je op de meeste verengingen door een baan af te hangen. Je komt naar de club en als er een baan vrij is kan je op een (online) afhangbord je baan reserveren. 

Clubactiviteiten 

Een groot voordeel van lid worden van een vereniging is dat er vaak clubactiviteiten worden georganiseerd. Bijvoorbeeld een toss-avond of racket trekken. Dit zijn vaste momenten in de week waarop (nieuwe) leden in verschillende samenstellingen onderlinge wedstrijden spelen. Hierdoor maak je eenvoudig kennis met andere leden van de vereniging. 

Ook worden er clubtoernooitjes georganiseerd waar, naast het spelen van wedstrijden, de gezelligheid voorop staat. Vaak is er dan een thema aan gekoppeld zoals een ouder-kind toernooi, ladies night, stampotten of oliebollen toernooi, Tiroler weekend of glow-in-the-dark middag voor kinderen.  Ook organiseren de meeste verenigingen clubkampioenschappen, een toernooi voor alle spelers van de vereniging. En het leuke is dat ook daar iedereen op elk niveau aan mee kan doen van beginner tot ervaren speler. 

De organisatie van al deze activiteiten is vaak in handen van vele vrijwilligers binnen een vereniging. Meedoen zorgt ervoor dat je snel mensen leert kennen en dat het voelt alsof je samen één grote familie bent. Doe je ook mee?