Net KNLTB

Verenigingslidmaatschap

Wil je lid worden van een tennisvereniging? Dat kan! Nederland kent ruim 1.600 bij de KNLTB aangesloten verenigingen. Dat betekent dat er altijd wel een vereniging bij jou in de buurt is.

Wanneer je lid wordt van een KNLTB vereniging, dan sluit je dit lidmaatschap rechtstreeks af bij de vereniging zelf. De vereniging betaalt aan de KNLTB een bedrag per lid, de afdracht; zo betalen de grotere verenigingen meer dan de kleintjes. Met deze afdracht en andere inkomsten uit o.a. evenementen en sponsoring zorgt de KNLTB voor meerwaarde bij verenigingen. Er is een KNLTB online platform voor verenigingsfunctionarissen, Centrecourt.nl, waar je hier mee over terug kan lezen. Leden merken ook veel van deze meerwaarde via de KNLTB lidmaatschapsvoordelen.

De soorten lidmaatschappen die je kan afsluiten verschillen per vereniging. In de meeste gevallen is deze informatie te vinden op de website van de vereniging. Omdat geen speler hetzelfde is, bieden veel verenigingen tegenwoordig verschillende pakketten aan om zo goed mogelijk in te spelen op de wensen van de spelers.  

Denk hierbij aan jeugdlidmaatschappen, lidmaatschappen voor studenten en familietarieven. Afhankelijk van de club zijn er zomer-, winter- of jaarlidmaatschappen. Daarnaast zijn er verenigingen die een proeflidmaatschap aanbieden met of zonder tennislessen. Een speciaal proeflidmaatschap is de Zomer Challenge. Informeer bij de verschillende verenigingen bij jou in de buurt wat de mogelijkheden voor een lidmaatschap zijn.