Banen slepen sleepnet gravel

Slapen na een avondtraining

Iedere sporter kent het wel: een avondtraining. Je bent heel actief geweest, je bent warm en je hebt een hoge adrenaline. En dan lukt het inslapen niet. Wat kan je daar het beste aan doen?

Eigenlijk is het het beste om te accepteren dat het gewoon wat langer duurt. Neem wat meer tijd voor het afbouwen. Houd er rekening mee dat als je bijvoorbeeld tot 22.00 getraind hebt, je wat langer de tijd neemt om af te bouwen. Dus ga wat later naar bed en accepteer dat je iets korter slaapt die nacht.

Hoe kan je goed afbouwen? Ontspannen is daarbij heel belangrijk. Hoe je ontspant, is natuurlijk voor iedereen anders. Pak bijvoorbeeld een boek of luister muziek. Dat zijn allemaal manieren waarop je kan ontspannen. De volgende nacht is het belangrijk om je normale slaaproutine weer op te pakken