Bal oprapen

Slapen de avond voor een wedstrijd

Vaak denkt men voor een wedstrijd: "ik moet slapen!". Men denkt dat je de slaap nodig hebt om te presteren. Maar het is belangrijk om te beseffen dat je lichaam ook heel goed kan presteren met een nachtje iets minder slaap. Je lichaam, je hersenen, passen zich daarop aan. Een nacht korter slapen heeft geen effect op je prestatievermogen. Je kan kan je wedstrijd de volgende dag gewoon weer goed spelen!

Die mentale druk die je kan ervaren, is heel erg normaal. En neem de geruststellende gedachte mee dat het geen effect gaat hebben op je presteren als je een nacht slechter slaapt. Als je merkt dat je heel erg ligt te malen over de wedstrijd die gaat komen en dat je gefrustreerd raakt omdat het slapen niet lukt, dan is het vaak beter om even uit je bed te gaan. Even je gedachten te verzetten en na tien of vijftien minuten weer opnieuw proberen te slapen.