Marjanne 2

Marjanne (23) speelt graag toernooien: 'Ik vind het leuk om veel wedstrijden te spelen'

De zomer staat in het teken van toernooien. Jaarlijks doen er zo'n 150.000 spelers mee aan één of meerdere open toernooien. Of je nou net bent begonnen met tennis of de sport al jaren beoefent; elke speler kan op zijn of haar eigen niveau deelnemen aan een toernooi in de buurt. Voor de 23-jarige Marjanne van der Bijl is het spelen van toernooien inmiddels een vaste prik; zij gaat al vijf jaar bij verschillende toernooien in Groningen langs. “Ik vind het leuk om veel wedstrijden te spelen.”

Marjanne woont en studeert inmiddels vijf jaar in Groningen en is sinds haar intrek in het noorden lid geworden van de studententennisvereniging T.C. Veracket. Elk jaar gaat ze met haar vriend en clubgenoten langs verschillende toernooien in de regio en plant ze zelfs haar vakantie om de toernooien heen. “Ik vind het gewoon heel leuk om wedstrijden te spelen. Het leuke van toernooien is dat je nóg meer wedstrijden kunt spelen dan alleen de competitiewedstrijden. Daarnaast vind ik de gezelligheid heel belangrijk; onze vereniging is heel actief wat betreft het bezoeken van toernooien en tijdens een toernooi trekt iedereen wel naar elkaar toe. Dat maakt het extra gezellig!”

Eén van haar favoriete toernooien is het open toernooi in Winsum, waar ze elk jaar met een groepje blijft overnachten op de camping. “We zien het echt als een vakantieweek, het is altijd hartstikke gezellig.” Wat het toernooi volgens haar nog meer leuk maakt, zijn de vele activiteiten die de organisatie tijdens het toernooi heeft bedacht. Zo is er een klaverjastoernooi, een pubquiz en een speciaal tiebreaktoernooi, waarbij alle niveaus en geslachten tiebreaks tegen elkaar spelen. “Als je bijvoorbeeld niveau 6 bent en je speelt tegen niveau 8, sta je met 2-0 achter vanwege het verschil in rating. Het is een heel leuk concept!”

Hoe gezellig ze het ook allemaal vindt, als ze eenmaal op de baan staat wil ze winnen. Marjanne staat 6 in de enkel en 5 in de dubbel en merkt dat ze beter wordt naarmate ze meer wedstrijden speelt. Door veel wedstrijden te spelen word je een betere speler en krijg je (automatisch) meer plezier in het spelletje. “Vroeger deed ik aan korfbal en was tennis mijn tweede sport. Sinds ik in Groningen woon is tennis mijn eerste sport en train ik één tot twee keer per week. Of ik blijf tennissen als mijn studie erop zit? Ja, al is het nog even de vraag bij welke club, aangezien je na je studie nog drie jaar lid mag blijven van T.C. Veracket.”

Doe je ook mee?

Wil jij ook meedoen aan een toernooi bij jou in de buurt en zo nóg meer plezier in tennissen krijgen? Het actuele aanbod van open toernooien vind je op MijnKNLTB. Het is makkelijk om hiervoor de uitgebreide zoekfunctie te gebruiken om alle toernooien, geschikt voor jouw speelsterkte en in jouw omgeving te selecteren. Je kan je op MijnKNLTB dan ook gelijk voor deze toernooien inschrijven. Informeer ook eens bij de tennisleraar of verenigingstoernooileider van jouw tennisvereniging. Zij kunnen je vaak ook vertellen of er nog leuke toernooien in de buurt georganiseerd worden.