TennisDirect Masters

Een nieuwe opzet voor de TennisDirect Circuit & Masters

Jaarlijks organiseert de KNLTB in samenwerking met partner TennisDirect in het zomerseizoen een toernooicircuit met als feestelijke afsluiting de TennisDirect Masters. Het doel van dit initiatief is om meer mensen te laten ervaren hoe leuk het is om open toernooien te spelen. Immers, tennis is leuker als je wedstrijden speelt! Om de TennisDirect Circuit & Masters beter te laten aansluiten bij de wensen van spelers is de opzet van het toernooicircuit en de Masters veranderd.

Landelijk voor de hoogste categorieën

Nieuw dit jaar is dat het toernooicircuit voor de hoogste categorieën 2,3 en 4 landelijk wordt gespeeld in plaats van in alle 13 regio’s. Het aantal spelers in deze sterkere categorieën is een stuk kleiner ten opzichte van spelers in de andere speelsterktecategorieën.

Voor de Masters betekent dit dat deze worden gespeeld op één centrale plek in Nederland, zodat het voor spelers uit het hele land goed te bereizen is. Alleen spelers die de beste prestaties hebben geleverd tijdens het toernooicircuit en de meeste punten behaald hebben in het enkelspel worden uitgenodigd voor de Masters. Voor deze landelijke Masters geldt dus dat enkel de beste 8 spelers uit de categorie 2, 3 en 4 uitgenodigd worden om mee te doen.

Het toernooicircuit en de Masters van de overige speelsterktecategorieën 5,6,7,8 en 9 worden gespeeld in alle 13 regio’s, namelijk: Friesland, Groningen/Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord-Holland Noord, IJmond, Utrecht/Flevoland, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De beste 8 spelers per regio worden uitgenodigd om mee te doen aan de TennisDirect Masters.

Korter toernooi: dag of weekendtoernooi

Voor alle Masters geldt dat ze met ingang van dit jaar in de vorm van een dag- of weekend toernooi worden gespeeld in het weekend van 9 en 10 september 2023 (week 36). Dit zorgt ervoor dat het toernooi makkelijker planbaar wordt en dat deelnemers meerdere wedstrijden op een dag kunnen spelen. De toernooi organisatie mag zelf bepalen of het een dag- of weekendtoernooi wordt.

Binnenkort wordt een overzicht van de locaties van de verschillende Masters gepubliceerd op deze pagina.

Voorheen waren de Masters altijd weektoernooien, waarbij er veel overlap was met andere open toernooien en/of clubkampioenschappen in verschillende regio’s. Hierdoor zagen we dat spelers dan toch vaak voor deelname aan deze toernooien kozen in plaats van voor de Masters. Door te kiezen voor deze vernieuwde opzet gaan we ervan uit dat het voor spelers aantrekkelijker wordt om mee te doen.  

Alleen enkelspel

Waar je vorig jaar tijdens het TennisDirect Circuit & Masters nog speelde voor punten voor de ranglijst in het enkel- en dubbelspel, tellen dit jaar alleen de enkelspelonderdelen van alle open weekend- en weektoernooien van week 1 tot en met week 34 van 2023. Op de Masters worden dus ook alleen enkelspelonderdelen aangeboden.

Opzet Jeugd Masters ook gewijzigd

Ook de opzet van de Jeugd Masters is gewijzigd. De Jeugd Masters worden verspreidt over de verschillende regio’s als weekendtoernooi in november gespeeld. Meer specifieke informatie hierover wordt later bekend gemaakt.

Door deze vernieuwde opzet van de TennisDirect Circuit & Masters wil de KNLTB ervoor zorgen dat er meer mensen met meer wedstrijden gaan spelen tijdens het toernooicircuit om zo mee te strijden voor een plek bij de Masters in week 36.

Doe jij ook mee?

Meer informatie over het TennisDirect Circuit & Masters, vind je op deze pagina.