WK Senioren dames 55 2022 (2)

Derde plaats voor Nederlandse vrouwen 55+ in landenstrijd WK Seniors

Met een derde plaats in de Maureen Connolly Cup hebben de Nederlandse 55+-vrouwen het beste gepresteerd op de WK Seniors (50-65 jaar) voor teams, die op dezelfde plek en op hetzelfde moment plaatsvonden als de WK Super-Seniors (vanaf 65 jaar). 

Het team van Annemiek Wissink, Esther Hofstede, Jeanette Ozinga en Margit Velds (FOTO) had in het bloedhete en drukkende Palm Beach County, Florida, knap gewonnen van het thuisland (de Verenigde Staten) in de kwartfinales. Italië was in de halve eindstrijd te sterk. In de strijd om het brons met Frankrijk won Wissink haar vierde van vijf enkelspelduels deze week. Velds verloor haar enkelspel waarna Ozinga en Wissink in het beslissende dubbelspel de winst grepen: 7-5, 6-4. 

Vrouwen 50+, Maria Esther Bueno Cup, achtste plaats

De formatie bestaande uit Eveline Hamers, Florentine Molkenboer-Schneider, Sandy Wenderhold en Mirjam Swarte eindigde achter de VS en voor Portugal in de groep. In de strijd om de plekken 8-14 won het beide ontmoetingen. Eerst België en daarna Chili werd met 3-0 verslagen waarmee de achtste plaats een feit was voor deze Oranje-dames.

Mannen 55+, Austria Cup, zesde plaats

Het team van Bart Theelen, Niels de Kok, Frans Grimbergen en Hans van Scheppingen won overtuigend de groep met Zwitserland en Hongarije, maar was in de kwartfinales niet opgewassen tegen Duitsland. De Kok klopte oud-prof Karsten Braasch weliswaar met 6-1, 6-4 waarna Theelen in een marathonpartij verloor van Ronald Jung: 4-6, 6-3, 7-6 (3). Braasch en Henrich Blase waren daarna te sterk voor De Kok en Van Scheppingen: 6-3, 6-3.

Hiermee was de hoop op titelprolongatie vervlogen. Nederland finishte als zesde na een 2-0 zege over Australië en een 2-0 nederlaag tegen Frankrijk.

Vrouwen 60+, Alice Marble Cup, zevende plaats

Liselot Prechtel, Carole de Bruijn, Mieke Smits en Karien Theeuwes finishten als tweede in de groep achter Groot-Brittannië en waren daarmee veroordeeld tot de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht. In een spannend duel met Argentinië verloren Prechtel en De Bruijn beide hun enkelspel in drie sets. Het toernooi werd afgesloten op de zevende plaats na een overwinning op Frankrijk. De Bruijn klopte Catherine Suire met 6-3, 7-5 en Prechtel was te sterk voor Luciana Costa Girard: 2-6, 6-1, 6-3. Mieke Smits en Karien Theeuwes verloren het dubbelspel van Isabelle Billard-Delage en Betty Michel met 4-6, 6-0, 10-6 en daarmee werd de eindstand bepaald op 2-1.

Klik hier voor een link naar alle uitslagen van de WK Seniors voor teams. In navolging van de landenstrijd is zaterdag de individuele WK begonnen. Klik hier voor meer informatie, speelschema's en uitslagen van de ITF Seniors World Individual Championships.