Eredivisie Gemengd Ballenjongen

Blog Sophie: Ballenkind

Ben jij eigenlijk weleens ballenjongen geweest? Appte ik laatst aan mijn jonge tennisvriend James. "Ik ben zeker eens ballenjongen geweest!" Stuurde hij me enthousiast een berichtje terug. "Ik vond het een geweldige ervaring om zo dicht bij de profs te mogen zijn. Die kans krijg je als ballenkind. Ook moet je goed opletten en je aan je taak houden want alles is super professioneel." En hoe was het contact met de andere ballenkinderen? Maak je nog vrienden? Vroeg ik nog een beetje door. "Ja, je maakt heel veel vrienden en dat is erg leuk.

Klinkt dat niet ongelofelijk leuk? Ik werd in ieder geval helemaal enthousiast van de berichtjes van James. Maar ik ben helaas geen kind meer, dus ballenmeisje worden zit er voor mij niet meer in. Als ik profs van dichtbij wil zien spelen moet ik gewoon een ticket kopen en gaan kijken vanaf de tribune. Ook tof natuurlijk! (Lees mijn blog van januari 'Balletje kijken')

Gelukkig heb jij nog wél de kans om ballenmeisje of -jongen te worden! In Nederland is de KNLTB samen met de grote toernooien, zoals bijvoorbeeld Libéma Open, namelijk altijd op zoek naar razendsnelle, sportieve en enthousiaste ballenrapers.   

Wat doet een ballenraper?

Wat doe je eigenlijk precies als ballenkind? Laten we eens een kijkje in de keuken nemen. Simpel gezegd raap je als ballenjongen of  -meisje de ballen die over het veld rollen als er tussen de spelers geen rally aan de gang is. En dat is best nog wel een hele kunst! Je moet dan aan veel dingen denken zoals: hoe moet ik aangooien? Wanneer mag ik wél en niet rollen? Wat moet ik wél en niet doen bij een tiebreak? En hoe zorg ik ervoor dat ik als raper zo min mogelijk opval in het veld zodat de spelers niet worden afgeleid? Verder ren je natuurlijk veel en let je voortdurend goed op het spel. 

Welke vaardigheden moet jij (al) hebben?

Je ziet, ballenrapen is dus best een serieuze taak, maar ook leuk! Wat moet jij nu kunnen? Vooral lekker rennen, goed concentreren en opletten. Dat zijn eigenlijk de voornaamste vaardigheden die je in huis moet hebben. Hoe je die inzet op het tennisveld, leer je uiteraard tijdens de oefendag(en) voor het evenement. 

En verder...

...Is het fijn als je tennisgek bent, maar dat hoeft niet per sé.

...Moet je elf jaar zijn op het moment van het evenement.

...Is het prettig als je meerdere dagen beschikbaar bent om te rapen.

...Heb je als raper natuurlijk vrij toegang tot het toernooi.

Aanmelden

Ben je al nieuwsgierig geworden? En heb je zin om ballenkind te worden? Geef je dan op via deze link!

Veel plezier & tot de volgende blog! Sophie

Sophie Asberg