Thumbnail

Een betere speler worden in 2024? Stel doelen!

Ga jij dit jaar een niveau omhoog? Start het nieuwe jaar goed en stel doelen voor jezelf. Het maakt niet uit wat je niveau is, je kunt altijd verbeteren. Zelfs nummer één van de wereld Novak Djokovic heeft nog doelen om te bereiken.

Maar ook als je minder getalenteerd bent dan de Serviër is het verstandig om je doelen te formuleren of misschien wel op te schrijven. Dit geldt voor zowel jong als oud en beginner als gevorderde speler.

Martijn Voorbraak, KNLTB Coach Jeugd, traint de toptennissers en topjeugd op het Nationaal Tennis Centrum. Hij vertelt wat je kunt doen om jouw tennisspel de komende maanden te verbeteren.

‘Wat wil jij de komende maanden aan je tennisspel verbeteren? Op het Nationaal Tennis Centrum werken wij met topsporters en topjeugd waarvoor concrete doelstellingen voor de komende maanden zijn geformuleerd. Een goede tip voor elke speler is om samen met de trainer of trainster te kijken welk element de komende maanden hij of zij wil verbeteren. Dit kan de snelheid van de tweede service zijn of de eerste service die meer naar buiten moet draaien of in de basis meer vastheid vinden.’

‘Maak het samen concreet. Zet het misschien zelfs op papier. Maak er duidelijke afspraken over welke tijdsduur je over de verbetering wilt doen.’

‘Ik ben ervan overtuigd dat als de doelstellingen helder worden geformuleerd iedereen nog kan verbeteren.’

Bekijk hieronder ook de video op Instagram.