ABN Amro WTT

Blog Sophie: Balletje kijken

Weet je wat ik bijna net zo gaaf vind als zelf een balletje slaan? Naar tennissen kijken! En dat ontdekte ik al toen ik ongeveer zo oud was als jij op mijn tennisclub. Destijds Popeye Goldstar. Daar werd in het voorjaar ieder weekend competitie gespeeld door de eredivisie gemengd. Dan zag ik de beste tennisspelers en -speelsters van het land tegen elkaar strijden. Singels, dubbels en mixed dubbels. Supergaaf, zo vlak voor mijn neus de top van Nederland op het gravel!

Natuurlijk keek ik ook graag naar tennis op de televisie. Naar de wereldtop op de Grand Slams: de Austrailian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Ook geweldig! Toen ik wat ouder was, ging ik zelf toernooien bezoeken omdat ik live tennis nog spectaculairder vind dan kijken op TV. En als je dan zo verliefd bent op tennis als ik, dan weet je niet wat je meemaakt wanneer je Novak Djokovic, Naomi Osaka of andere wereldsterren in het echt ziet spelen! Zo zuiver, zo snel, zo hard en zo betoverend knap!

Nu naar jou! Kijk jij weleens naar tennis? Heb jij al eens ervaren hoe vet leuk het is om wedstrijden te kijken? Als jouw antwoord 'nee' is, dan wordt het misschien de hoogste tijd! En binnenkort heb je een prachtige kans, gewoon hier in Nederland!

Davis Cup Qualifiers

Op 2 en 3 februari a.s. wordt de Davis Cup Qualifiers tegen Zwitserland gespeeld op de banen van Martinaplaza in Groningen. Daar kun je Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Wesley Koolhof, Jean-Julian Rojer en Gijs Brouwer de Zwitsers van de baan zien blazen. Dat hopen we ten minste!     

ABN AMRO Open

Maar er is nog meer! Van 10 tot en met 24 februari a.s. wordt in Ahoy Rotterdam het ABN AMRO Open gespeeld, waar je de beste mannen van de wereld kunt zien strijden (de Nederlanders Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp zijn ook van de partij!). En wat extra leuk is: op Kidsday (woensdag) worden er speciaal voor jou allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals een kids persconferentie, leuke clinics en een handtekeningensessie waar je handtekeningen van je favoriete spelers kunt bemachtigen. Cool, toch? 

Nieuwsgierig geworden en zin om een balletje te gaan kijken? Surf dan naar www.toptennis.tennis.nl/davis-cup en www.abnamro-open.nl voor alle informatie en tickets!  

Veel kijkplezier en tot de volgende blog!

Sophie

Sophie Asberg