Johan jas en muts fodb

Stralen op de baan: tenniskleding die je warm houdt

Brrr, het is koud en guur buiten. Maar laat dit je niet ontmoedigen om te tennissen! Er zijn een aantal dingen die je kan doen om gemotiveerd te blijven om te tennissen in de winter. De juiste sportkleding is daarbij erg belangrijk. Het is tijd om je winterse tenniskleding aan te trekken en te stralen op de tennisbaan. Lees hier hoe je warm blijft tijdens de koudste maanden van het jaar.

Allereerst: laagjes. Het geheim van succesvol sporten in de winter zit hem in laagjes die je warm houden zonder je te oververhitten. Begin met een onderlaag die er voor zorgt dat je lichaam droog blijft, bijvoorbeeld een thermo- of sport shirt. Ook kan je een thermolegging onder je trainingsbroek of short aan doen. Daarna een isolerende tussenlaag om de warmte vast te houden. Dit kan bijvoorbeeld een fleece trui zijn. Doe een joggingbroek over je legging voor een extra isolatielaag bij erg koud weer. En als laatst een wind- en waterdichte jas. Zowel als je buiten of indoor tennist zijn laagjes de oplossing voor de temperatuurverschillen.

Dan gaan we verder met de winterse accessoires. De uiteinden van je lichaam koelen het eerst af. Het is dus belangrijk om je hoofd lekker warm te houden. Een pet of muts is perfect om de warmte vast te houden. En als je het te warm krijgt, kun je de muts of pet gewoon even afzetten om snel wat overtollige warmte kwijt te raken. Voeg daar nog een paar thermische handschoenen aan toe om je handen te beschermen tegen die ijzige kou. Vergeet natuurlijk ook niet je sokken want koude voeten wil je absoluut voorkomen.

Of je nu buiten op de tennisbaan staat, of op de fiets naar je indoor tennislocatie gaat, met deze sportkleding ben je volledig uitgerust om de kou te weerstaan.

Blijf warm, blijf droog, en geniet van je training, ongeacht het weer!

Kijk voor alle kleding hier.