Netherlands 2

Jongensteam eindigt als vierde tijdens European Summer Cups

Het Nederlands jongensteam onder 16 jaar is tijdens de European Summer Cups op een vierde plaats geëindigd. Het team bestaande uit Mees Röttgering, Hidde Schoenmakers en Kaj Glaser moest in de strijd om het brons buigen voor Duitsland.

De finaleronde van de European Summer Cups werd in het Franse Le Touquet gespeeld. Coach Raymond Knaap zag Oranje in de eerste ronde met 3-0 winnen van Spanje.

Schoenmakers en Röttgering wonnen tegen Spanje beiden hun singles, waardoor de zege binnen was. In een verkorte dubbelpartij was het duo Glaser/ Röttgering ook oppermachtig.

In de halve finale wachtte Tsjechië, dat met 3-0 van Roemenië had gewonnen.

De strijd om een finaleplek kende een spannende ontknoping. Schoenmakers versloeg Jan Kumstat met 6-4 6-4. Röttgering trok in een spannende derde set net aan het kortste eind. Maxim Mrva bracht de tussenstand via 7-6(5) 2-6 7-5 weer gelijk, waardoor het dubbelspel de beslissing moest brengen.

Die taak was gegeven aan Röttgering en Schoenmakers. Het koppel moest echter in een derde set matchtiebreak buigen voor Kumstat en Mrva. De Tsjechen wonnen het dubbelspel met 6-2 3-6 10-6 en plaatsten zich voor de eindstrijd tegen Italië.

Nederland was veroordeeld tot het spelen om de derde plaats tegen Duitsland.

De Oosterburen waren met 3-0 te sterk. Glaser was in twee sets niet opgewassen tegen Max Schoenhaus, terwijl Schoenmakers ook in straight sets moest buigen voor Diego Dedura-Palomero. Het dubbelspel om des keizers baard werd ook een prooi voor Duitsland.

De finale van de European Summer Cups werd uiteindelijk gewonnen door Italië. De staat van de laars versloeg Tsjechië met 2-1.

Bekijk hier alle uitslagen.