Genneper Parken (Amjoy Cup)

Verhuizing Amjoy Cup van ELTV naar Genneper parken

De gravelbanen van tennisvereniging Genneper Parken in Eindhoven vormen dit jaar het decor voor het ITF-juniorentoernooi van de Amjoy Cup en, begin volgende maand, ook voor het ITF 15,000 dollar-toernooi.

De organisatie verplaatst de twee toernooien die vallen onder de vlag van de internationale tennisfederatie (ITF) naar het sporthart van Eindhoven. Vorig jaar werden deze nog afgewerkt op het complex van ELTV. De locatie van het Tennis Europe-toernooi voor de jongste jeugd bleef hetzelfde; tennisvereniging TOS Bergeijk.

Toernooidirecteur Wim van den Hurk is verheugd met de verhuizing: “Hoe mooi kun je het hebben? De Genneper Parken hebben vorig jaar nieuwe gravelbanen aangelegd. Het tennispark heeft bovendien een paviljoen met kleedruimtes die aan alle eisen voldoen en er is volop parkeergelegenheid.”

Voorzitter Klaas Schoustra van Genneper Parken Tennis: “We voelen ons als een van de grotere tennisclubs in het zuiden van Nederland medeverantwoordelijk voor het stimuleren van tennis in de breedte- en topsport. We leveren daarom graag een actieve bijdrage door de Amjoy Cup te huisvesten op ons mooie tennispark.”

Afgaande op de ervaringen van Sjeng Schalken en Mees Rottgering zijn de banen van hoge kwaliteit. De pupil van tennisschool Amjoy sloeg een maand geleden een balletje met de oud-prof (voormalig nummer elf van de wereld) die hem en zijn trainer zo nu en dan van advies voorziet. Rottgering doet mee aan het ITF 15,000 dollar-toernooi, van 31 juli tot en met 6 augustus in Eindhoven.

Over Amjoy Cup

De Amjoy Cup is de verzamelnaam voor de internationale (jeugd)tennistoernooien die zijn voortgekomen uit de behoefte van de AMJOY Tennis Academy. In 2018 vond de eerste editie plaats met een voor Nederland uniek U12-toernooi en niet veel later met een ITF-juniorentoernooi (tot en met 18 jaar). De Amjoy Cup is inmiddels uitgegroeid tot het grootste internationale jeugdtennistoernooi van Europa met alle relevante categorieën: U10, U12, U14, U18 en Wheelchair U18. Als kers op de taart is er vorig jaar een professioneel ITF-toernooi voor senioren bijgekomen met een prijzenpot van 15.000 dollar.

De ITF J60 gaat zaterdag van start met het kwalificatietoernooi en maandag met het hoofdschema. Pieter de Lange, James Pikkaart, Pepijn Bastiaansen, Niels van der Sijs, Rein Koenders, Kaj Glaser, Ivar Vinke en Sander Paradis staan bij de jongens in het hoofdschema. Daarnaast is er een groot kwalificatietoernooi met eveneens de nodige Nederlanders. Bij de meisjes zien we in ieder geval Benthe de Bresser, Charlotte Pikkaart, Safien Boulonois, Jinte Eve de Boer, Dallas Janssen en Sophie Ray in het hoofdtoernooi.

Rolstoeltennis

Uitgegroeid tot een vast onderdeel van het ITF Juniorentoernooi is het rolstoeltennis. Van 27 tot en met 29 juli vindt de vierde editie van het ITF Wheelchair Junior-evenement plaats. Klik hier voor meer informatie.

Collegetennis

Net als vorig jaar is er in aanloop naar het toernooi 'The Slamstox College Tennis Showcase' op de banen van Genneper Parken. Een toernooi voor tieners die graag collegetennis willen spelen in de Verenigde Staten. Coaches van Amerikaanse universiteiten zijn aanwezig om spelers te bekijken en te rekruteren. Een mooie kans voor jonge tennissers om een tennisbeurs te verdienen op een Amerikaanse universiteit. Klik hier voor meer informatie.

Einde van reeks

De Amjoy Cup powered by Slamstox is de laatste van een reeks internationale juniorentoernooien op Nederlandse bodem. Aansluitend op dit toernooi worden op de banen van Tulip Tennisvereniging Hilversum de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) gehouden. Van 31 juli tot en met 13 augustus strijden de tennistalenten in de leeftijdcategorieën -12, -14, -16 en -18 jaar om de nationale titels.

Klik hier voor meer informatie over de Amjoy Cup ITF J60 en tijdens het toernooi speelschema's en uitslagen.

Afbeelding boven: Genneper Parken Tennis, de nieuwe locatie van de ITF-toernooien van de Amjoy Cup.