Meiden dubbelspel boks NJK 2021

Prijzenslag voor Nederlandse meisjes in Amsterdam

Niet alleen op de Dutch Open was het genieten van top(junioren)tennis, ook in de hoofdstad streden talentvolle tennissers van over de hele wereld om de prijzen. Op de Amstelpark Tennis Academy Trophy in Amsterdam leidde dat onder meer tot succes voor Aisha Galal bij de meisjes tot en met twaalf jaar.

Waar de junioren tot en met achttien jaar in actie kwamen op het oudste juniorentoernooi van Nederland in Castricum, werd het Amstelpark in Amsterdam bevolkt met talenten die speelden in de leeftijdscategorie√ęn -12 en -14 jaar. Met name bij de jongste meisjes viel er veel te juichen voor de Nederlandse tennisliefhebber.

Aisha Galal klopte Cara Nitescu met 6-1, 6-1 in een Nederlandse finale. Cara wist in de halve eindstrijd nog te winnen van Pippa Fennis met 6-3, 6-4. 

Sterre Benschop en Mila van der Leq wonnen het dubbelspel na een walk-over in de finale. Rafael Fennis, de broer van Pippa, en Valentijn Roodenburg moesten in de finale van het jongensdubbelspel buigen voor de Pool Igor Bartnik en de Kazach Akhmadi Makhanov: 6-2, 6-4.

Mats Jutte haalde knap de kwartfinales in het toernooi voor spelers tot en met veertien jaar en Annesien van Mierlo ging nog een stapje verder in het meisjesenkelspel. Zij vond haar Waterloo pas in de halve finales. De latere winnares Victoria Patrizia Okon was daarin met 6-2, 6-0 te sterk. Deze Duitse zat in de derde ronde Nouk Kleinenberg ook al dwars. Victoria kreeg een walk-over in de finale omdat de Japanse Misaki Yamagishi zich had teruggetrokken.

Duitse dominantie

Ook bij de jongens -14 jaar ging de eindzege naar onze oosterburen. Sterker nog: Ilian Mechbal won een Duitse finale van Jordan Mihajloski en samen wonnen zij de dubbelspeltitel. Voor Ilian is het al de derde toernooizege van dit jaar op Nederlandse bodem. Eerder won hij op Arnolduspark (Hoofddorp) en op de Hugo Ekker Tennis Academy Trophy (Amsterdam) en verloor hij de finale van de Amjoy Cup in Bergeijck.

Ongeslagen in dubbelspel

De erelijst van Nouk Kleinenberg blijft dit seizoen maar groeien, met name in het dubbelspel. Zoals eerder aangegeven strandde ze in de derde ronde van het enkelspel, maar in het dubbelspel won ze alweer voor de vijfde keer dit seizoen een internationaal toernooi. Met de Belgische Elfya Ba versloeg ze de Kazachse Tomiris Nurzhan en de Japanse Misaki Yamagishi met 6-3, 6-2. Met die vijf titels, waarvan vier op Nederlandse bodem, is Nouk nog ongeslagen in het dubbelspel dit seizoen.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van de Amstelpark Tennis Academy Trophy in Amsterdam.

Komende week gaat Nouk op haar 'thuistoernooi' in Borne voor een zesde dubbelspeltitel op rij en voor een eerste in het enkelspel. De Approach TE Junior Tour 2023 is zaterdag van start gegaan met een (klein) kwalificatietoernooi bij de jongens en wordt vandaag vervolgd met de wedstrijden in het hoofdschema voor jongens en meisjes.