MF NJK 2022 12 en 14 dinsdag 26 juliDSC07026

Nieuwe opzet TennisDirect Jeugd Circuit & Masters

Elk jaar kan je als jeugdspeler meedoen aan het TennisDirect Jeugd Circuit. Een toernooicircuit met als feestelijke afsluiting de TennisDirect Masters. Om nog meer jeugdspelers meer wedstrijden te kunnen laten spelen en aan te sluiten bij de wensen van jou als speler, is de opzet van de TennisDirect Jeugd Circuit & Masters vernieuwd.

Het TennisDirect Jeugd Circuit is een initiatief van de KNLTB om jou te laten ervaren hoe leuk het is open jeugdtoernooien te spelen. Want tennis is natuurlijk leuker als je wedstrijden speelt, of je nu net begonnen bent of al langer speelt.

Voor iedere wedstrijd die je bij een open jeugdtoernooi speelt, scoor je punten. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je positie op de ranglijst. Hoe hoger je positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat je wordt uitgenodigd voor de TennisDirect Jeugd Masters, het eindtoernooi van het circuit om zo mee te strijden voor de felbegeerde titel en andere mooie prijzen!

Jeugd Circuit over meer weken

Nieuw dit jaar is dat het toernooicircuit over meerdere weken wordt gespeeld. Alle open jeugdtoernooien die in week 1 t/m week 42 plaatsvinden tellen mee. De beste 8 spelers per regio, per categorie, worden uitgenodigd om mee te doen aan de TennisDirect Jeugd Masters.

Jeugd Masters weekendtoernooi in november

Alle Jeugd Masters worden dit jaar als weekendtoernooi gespeeld op 4 en 5 november of 11 en 12 november (data verschilt per regio). Dit zorgt ervoor dat het toernooi makkelijker planbaar is en je als speler meer wedstrijden kan spelen. Om deze reden is ook het speelformat van de Jeugd Masters gewijzigd. Zo zal er gespeeld worden volgens de opzet van de Next Gen Open. Dit houdt in:

  • 5 minuten inspelen
  • Doorspelen bij netservice
  • 2 gewonnen sets
  • 4 games per set
  • Tiebreak bij een 3-3 stand
  • Beslissend Punt Systeem (BPS)
  • 3e set wedstrijdtiebreak tot 10 punten

Voorheen werden de Jeugd Masters altijd in week 36 georganiseerd, maar omdat de Tenniskids competitie dan ook start, zijn de Jeugd Masters verplaatst naar november. Bovendien kunnen jeugdspelers hierdoor ook in de wintermaanden, wanneer er weinig toernooien georganiseerd worden, extra wedstrijden spelen. De Jeugd Masters vinden plaats bij indoorlocaties die onderdeel zijn van het KNLTB hallenplan. De verschillende locaties van de Jeugd Masters vind je hier.

Alleen enkelspel

Waar je vorig jaar tijdens het TennisDirect Jeugd Circuit & Masters nog speelde voor punten voor de ranglijst in het enkel- en dubbelspel, tellen dit jaar alleen de enkelspelonderdelen van alle open jeugdtoernooien van week 1 tot en met week 42 van 2023 mee. Op de Jeugd Masters worden dus ook alleen enkelspelonderdelen aangeboden.

Doe jij ook mee?

Meer informatie over het TennisDirect Jeugd Circuit & Masters, vind je op deze pagina.